182 GB/sn: AMD 3D V-Cache Depolama Şeklinde Kullanılırsa Ne Olur?

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
3D V-Cache

Bir işlemcinin işlemcilere rakip olabileceği kimin aklına gelirdi? Teknoloji dünyasında bazen ilginç şeyler yaşanıyor, keşfediliyor. Birazdan bahsedeceğimiz sıra dışı keşif Albert Thomas tarafından paylaşılan ve bir RAM diskin CrystalDiskMark’ta sırasıyla 178 GB/sn/163 GB/sn civarında sıralı okuma/yazma hızları sağladığı ilgi çekici bir ekran görüntüsüyle başladı. Thomas, paylaşımda ekran görüntüsünün kendisine ait olmadığını belirtti. Dikkat çeken noktaya […]

Devamı: 182 GB/sn: AMD 3D V-Cache Depolama Şeklinde Kullanılırsa Ne Olur?
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Acaba Windows kaç saniye de açılır?

Bu islemciler belki de mevcut bilgisayar gucleriyle hesaplanamayan problemlerin hesaplanmasina yardim edecek. Zira bazi algoritmik hesaplamalarda islemcideki onbellegi kullanma imkanina sahip oluyorsun teorik olarak. Pratikte denendi mi veya ise yariyor mu bilmiyorum tabi. Onbellek kapasitesinin daha da artmasiyla gelecek yenilikleri merak ediyorum.

Adamlarda ne teknolojiler var da biz bilmiyoruz bence. :D
İllaki vardır da maliyet ve üretim teknolojilerinin yetersizliği gibi birçok sebep ortaya çıkmasını engelliyor. 3D V-Cache çip üretiminde geliştirilmiş birden fazla teknolojinin sayesinde mümkün oldu. SRAM'ler nm küçüldükçe transistöre göre daha az küçültülebilen parçalar. Yani nm düşürerek cache önemli ölçüde artırılamıyor. AMD TSMC'nin özel tekniği sayesinde işlemci üzerine cache'yi taşıyarak çok fazla cache'nin sığdırılabilmesini sağladı. Önceki teknolojiler işlemcinin yukarı doğru büyümesine, en azından güvenilir, ucuz ve düşük gecikmeye sahip olacak şekilde izin vermiyordu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı