1980 Yıllarında Alınmış Yol Bisikletini Yenileme

anarmed

Kilopat
Katılım
18 Ocak 2015
Mesajlar
215
Makaleler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
2-3 yıl önce kendi bisikletimi yaptırmaya üşenirken, köye gittiğimde, babamın gençken Almanya'da kullandığı eski yol bisikletini gördüm. Samanlıktan çıkarıp temizledim. Güzel görünüyordu. 100 TL civarı masraf yapıp kullanılabilir hale getirdik. Bisikleti her yönüyle çok beğendim.

Şu an bisikletimi kullanmak hatta uzun mesafe turlamayı düşünüyorum. Bisiklet 30 senelik ve orijinalliğini kaybetmedi.:DBu yüzden kötü görünüyor. Bisikleti kötü görünümünden kurtarmak istiyorum.

Bisikletin tüm fonksiyonları yeterli bir şekilde çalışıyor. En büyük problem görüntü. Bunun için max 200 TLbütçem var. Gördüğüm kadarıyla bisiklet konusunda çok bilgili insan var. Bu bisiklete 200 TL bütçeyle ne yapabilirim. Veya yapabilir miyim?:dikkatli:

Bisikletin şuan ki durumu. Marka Triumph.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 20170318_161222.jpg

Hayal ettiğim.

4.jpg sm_gran_course1.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bisiklet Forumdaki yenileme konularına göz atarsanız, bu konu ile ilgili en detaylı şekilde bilgi sahibi olabilirsiniz. Yalnız bisikletin kadrosu oldukça iyi, yenileme işlemine değeceğini düşünüyorum.
 
Güzel bir zımpara, üstüne mat siyah astar boya bir kat. Ondan sonra üstüne bir mat siyah daha. Son işlem olarak güzel mat vernik. Dış lastikleri lime green renginde alırsın. Jantlar tabi yine siyah, gidona yine lime green renk sargı miss. :D Tabi bu benim isteğim ve bir de tam tersini yapabilirsin. Kadroyu lime green boyar jantları siyah, gidonu siyah ve lastikleri siyah ya da lime green yaparsın. Lime green fixie bike Google araması ile örneklere ulaşabilirsin.

Bu arada olur da satmayı düşünürsen almak isterim. Uzun zamandır bir tane fixie bike toplamak istiyorum sırf projelik :D
 
Boyama işini usta ile her şey dahil 100 TL'ye anlaştım. 1 ay içerisinde, rengine karar verdiğimde yaptıracağım.

Yaza kadar pedal ve sele hariç parça almayı düşünmüyorum. Diğer parçaları kir ve pasından arındırıp kullanacağım.

Kadroyu beyaz, gidonu siyah boyamayı ve turuncu sargı yapmayı düşünüyorum. Ama her türlü öneriye açığım. Renk konusunda kararsız kaldım.
 
Bence sade ve göz yormayan bir renk tercih edin, aralara isterseniz fark edilebilirlik açısından turuncu reflektörler eklenebilir.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı