1988 Renault 12 egzozundan yoğun beyaz duman çıkması

MrTanrikulu

Hectopat
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
114
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Aracımın 100-110 km/s civarı hızlarda seyir halindeyken yoğun, bembeyaz ve oldukça çok miktarda duman attığını bu sene birkaç kere görmüştüm. Arada başıma geliyordu. Ancak birkaç gündür bu hızlara ne zaman ulaşsam aynı şey oluyor. Geçen gün araba arkadan alev aldı sandım, o kadar çok duman attı. Ayrıca beyaz dumanla beraber devir ve hız da düşmeye başlıyor, sonra ufak bir titreme oluyor ve daha da hızlanamıyor. Bu neden olur? Araba 1988 model Renault 12.
 
@Ozan J, biraz da şoförle alakalı aslında. Ben yaklaşık 6 senedir kullanıyorum, henüz çekişiyle alakalı bir yakınmam olmadı. Gerçi yalan söyleyemem, bazen insanlarla kapışırken üzüyor beni 🤣
90 lık motor olsun okadar :D Babam akbank'da makam şoförlüğü yaptı. 59 doğumludur. Arabayı da çok iyi sürer. Hız konusunda değil. Bildiğiniz iyi sürer yani arabadan da anlar. Ama hakketen garajdan çıkarken okadar olmaması gerekiyor. En azından çıkarken pati çek yani.
Baskı balata kaçırıyordur dediğin gibiyse. Farklı bir Doblo 1.3 deneyebiliyorsan bir de ona bak. Belki normaldir performansı.
Herkes öyle diyor ama arabayı 1 buçuk yıldır hiç garaja sokmadık o korkuyla :D Çünki okadar dik ki, Yanlıkşıkla freni kaçırsanız sağda solda Arkada heryerde duvar var :D Resmini çekerim oranın akşam eve gidince. Laz müthaitin yaptığı icraatı görürsünüz.
 
Evet düzgün bir usta bulup yapışmak lazım. :D Ancak motor yağına göre değişim zamanı da değişiyor. 20-50 yağlar 5 bin km'de değişir mesela.

Dostum bilmiyorsan yorum yapma gözünü seveyim. Boşuna 3000 lira verip Toyota'ya üst kapak yaptırdık desene. :D
Yok hocam, 10-40 motor yağı kullanıyorum. Kendi sitesinde 15.000km sonra bile değişebilir yazıyor. Fren hidroliğini de zaten 120.000km'i geçtikten sonra değiştim sitesinde yazdıı gibi.
İşini kaliteli yapanlar illaki vardır ama benim gözlemim bir kısmı ya dediğiniz gibi kazık atmaya çalışıyor ya da tamah etmeyip baştan savma iş yapıyor. Tanıdıklara gitsen de benzer şeyler. Neyse bir soruşturacağım ben de düzgün bir yer bulabilirim umarım.
Maalesef. Bunu denetleyen bir yapı da yok.
 
@Ozan J, 300 bine kadar yolu var hocam, güle güle kullanın.
Bir Doblo kullanıcısı olarak her türlü sorunuzu yanıtlayabilirim. :)
Hocam sendede bizim arabadan vardı. Motora giden havayı direkt olarak nereden keseriz? Şimdi araba yok benim yanımda. Babam kullanıyor. Ambele'ye kalırsa araç müdahele edelim diye sordum :)
 
@Ozan J, tam emin olmamakla beraber, önde (ön tampon ve motor arasında) (2011 modellerde Euro 4 motor var diye biliyorum, Euro 5 motorlarda farklı) hortum var. Kolayca çıkıyor, orayı tıkarsanız giden hava kesilir diye düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı