1988 Renault 12 egzozundan yoğun beyaz duman çıkması

MrTanrikulu

Hectopat
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
114
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Aracımın 100-110 km/s civarı hızlarda seyir halindeyken yoğun, bembeyaz ve oldukça çok miktarda duman attığını bu sene birkaç kere görmüştüm. Arada başıma geliyordu. Ancak birkaç gündür bu hızlara ne zaman ulaşsam aynı şey oluyor. Geçen gün araba arkadan alev aldı sandım, o kadar çok duman attı. Ayrıca beyaz dumanla beraber devir ve hız da düşmeye başlıyor, sonra ufak bir titreme oluyor ve daha da hızlanamıyor. Bu neden olur? Araba 1988 model Renault 12.
 
Ciddi bir problem olabilir. Conta yanmasından, silindir kapağı çatlamasına kadar bir çok şey olabilir. Genellikle silindirlerin içine soğutma suyunun karışmasından kaynaklanır. Daha fazla zorlarsan motoru daha da kötüleşebilir.

Conta ile alakalı ise görece daha kolaydır tamiri.
 
Su eksiltme var mı araçta? Beyaz duman yanma odasına su kaçtığında olur genelde. Üst kapak contasından kaynaklanıyor olabilir.
Evet su eksiltme de yapıyor bol bol. Her binmede ekliyorum gibi bir şey. Hararet de sürekli yarıdan yukarda. Suyunu boşaltıp antifirizle yenilemiştim geçen gün, ondan sonra çok eksilmedi, gerçi çok da binmedik. Sanırım dediğiniz gibi motora sızıyor.
1988 renoya binmek yerine yürürüm :D, toplu taşıma kullanırım hiç problem olmaz. Motor inse bir kırsa o araba kağıt gibi buruşur. Bu arabalara ustalar ağzının kenarıyla bakıyor. Blokta bir çatlak varsa gözden kaçsa oda zamanla büyük sıkıntı doğurur.
Mecburiyetten biniyoruz, malum ekonomi, ucuz araba, parçası vs. uygun, vergisi az. Ama öyle demeyin, rağbet çok, durdurup satıyor musun diyenden geçilmiyor ortalık. Bu sene 10'a yakın böyle teklif aldım sanırım. Sorun da motorla alakalı bir şey sanırım. Baktıracağım.
 

Geri
Yukarı