1998 Tempra ısınınca yüksek devir çalışıyor

Heplpman

Hectopat
Öncelikle hayırlı forumlar 1998MODEl tempra SLX injeksiyonlu model aracım var.
Araç soğukken rolantisi gayet normal çalışıyor.
Ama 90derece civarına geldiği zaman 2.500-3000 devir arası çalışıyor çok yakıyor.
Değiştirilen parçalar:
Rolanti motoru.
Gaz potansiyometresi.
Boğaz kelebeği temizliği.
Arabam 100km de 20l yakıyor.
Şimdiden teşekkürler.

Rolantı müşürü değişti mi? Bende de 97 şahin s var ondan biliyorum rolanti müşürünü değiştirin.

Öncelikle hayırlı forumlar 1998MODEl tempra SLX injeksiyonlu model aracım var.
Araç soğukken rolantisi gayet normal çalışıyor.
Ama 90derece civarına geldiği zaman 2.500-3000 devir arası çalışıyor çok yakıyor.
Değiştirilen parçalar:
Rolanti motoru.
Gaz potansiyometresi.
Boğaz kelebeği temizliği.
Arabam 100km de 20l yakıyor.
Şimdiden teşekkürler.

Ve gaz ayarı yaptırın aracınız çok yakıyor.

Vallahi ustam bulamadım her yerine baktım arabanın yok injeksiyonlu olduğu için koymamış olabilirler.

Hocam şimdi anladım sizin sorununuz rolanti müşürü değil gaz ayarı yok ve arabanızın çok yüksek devir çalışıyor benim şahinde 10 bin 20 bin devir çalışıyordu gaz ayarı yaptım oldu gaz ayarı yaptıracaksınız hatta ben anlatayım siz yapın kaputta tüp beyni var üstünde yuvarlak dönen düğme var pirinç derler onu arabanız titreyene kadar hafif kısın arabanız hafif titreyince bırakın devire bakın ona göre ayarlayın.

Hocam şimdi anladım sizin sorununuz rolanti müşürü değil gaz ayarı yok ve arabanızın çok yüksek devir çalışıyor benim şahinde 10 bin 20 bin devir çalışıyordu gaz ayarı yaptım oldu gaz ayarı yaptıracaksınız hatta ben anlatayım siz yapın kaputta tüp beyni var üstünde yuvarlak dönen düğme var pirinç derler onu arabanız titreyene kadar hafif kısın arabanız hafif titreyince bırakın devire bakın ona göre ayarlayın.

Ustam araç enjeksiyonlu olduğu için üstünde herhangi bir gaz ayarı yapmam fazla basınç çekmesine veya az basınç gelmesine sebep olabilir ayrıca bugün bir şey fark ettim fren pedalını pompaladığım zaman rolanti anormal derecede yükseliyor 2.500-3000DEVIr arası tahminim westinghouse giren hava hortumlarında çatlak var yüksek ihtimalle.

Hocam frene basınca devir yükselmesi normal çünkü mestanoz çalışıyor aracınız enjeksiyonlu karbüratörlü olsun olmasın basınçla alakası yok siz dediğimi yapın ya da gaz ayarı yaptırın o zaman arabanız ne kadar az yakar görürsünüz.

Benim şahinde frene basınca hafif devir yükseliyor normal çünkü mestanoz çalışıyor sizin aracınızın sorunu gaz ayarı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı