19v ile çalışan notebook 12v ile çalıştırılır mı?

Çalışmaz bir şekilde voltaj yükseltici gibi bir şey kullanırsan ancak çalışır o da doğru akımı vermesi lazım tabii ki.

19v ile çalışan bir notebookum var. Onu aracımda kullanmak istiyorum. Ancak 12v ile çalışıp çalışacak mi bilmiyorum. Sizce çalışır mı?

Çok düşük bir değer. 18 voltta bile sorun yaratabiliyor. Eğer arkadaşın dediği gibi inverter edinirsen çalışır. Onda da Max amperi geçmemen lazım. Oyuncu falan takacaksan Ampere dikkat et çekilecek.

Amper sınırını aşarsan laptop olması gereken akımı çekecek ama cihazın bunu sağlayamaz ise bozarsın cihazı. Gerilim farkı çok olursa da sorun olur her iki cihaz için. En mantıklısı inverter gibi.

Araba çakmaklı girişi de aynı şekilde sıkıntı hocam. Yani üründen çok o sıkıntı çıkartır.

Çok düşük bir değer. 18 voltta bile sorun yaratabiliyor. Eğer arkadaşın dediği gibi inverter edinirsen çalışır. Onda da Max amperi geçmemen lazım. Oyuncu falan takacaksan Ampere dikkat et çekilecek.

Çok eski Grundig marka notebook sadece aracı kodlamak için kullanacağım.

Şöyle bir şey yapacağım aracın kontak anahtarı kısmından alacağım direk 12v alacak extra dönüştürücü vs kullanmak istemiyorum. Zaten çok eski bir notebook.

Çok eski Grundig marka notebook sadece aracı kodlamak için kullanacağım.

Şöyle bir şey yapacağım aracın kontak anahtarı kısmından alacağım direk 12v alacak extra dönüştürücü vs kullanmak istemiyorum. Zaten çok eski bir notebook.

19 volt ile çalıştığı için laptop modem gibi 12v ile çalışmaz. Ekstra inverter gerekli. Eğer normal bilgisayar ise 3 amper falandır muhtemelen. Ondan bir sıkıntı olmaz zaten kodlama olacaksa sadece.

12v ile denedim ancak çalıştıramadım araştırma yaptım ve 12V'u 19V'a çeviren ara inverterler var çok daha uyguna onlardan alıp denemeyi düşünüyorum.

Biz zaten dedik çalıştıramazsın diye dene dediğimizi gördün mü? İnverter de dedik zaten niye kendin hareket edeceksen konu açtın o zaman? Yardımcı olmaya çalışıyoruz zaten. İnverter dediğini atarsan uygun mu diye öneri yapalım. Ayrıca bu durumda orijinal adaptör kullanmayacağın ve ucuz ürün alacağından ötürü gerek araça gerek de laptop zarar vermen mümkün. En mantıklısı 220v çeviren 300wattlık bir inverter alman.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı