UMUTOTARHAN52
Hectopat
19v ile çalışan bir notebookum var. Onu aracımda kullanmak istiyorum. Ancak 12v ile çalışıp çalışacak mi bilmiyorum. Sizce çalışır mı?
19v ile çalışan bir notebookum var. Onu aracımda kullanmak istiyorum. Ancak 12v ile çalışıp çalışacak mi bilmiyorum. Sizce çalışır mı?
Amper sınırını aşarsan laptop olması gereken akımı çekecek ama cihazın bunu sağlayamaz ise bozarsın cihazı. Gerilim farkı çok olursa da sorun olur her iki cihaz için. En mantıklısı inverter gibi.
Çok düşük bir değer. 18 voltta bile sorun yaratabiliyor. Eğer arkadaşın dediği gibi inverter edinirsen çalışır. Onda da Max amperi geçmemen lazım. Oyuncu falan takacaksan Ampere dikkat et çekilecek.
Çok eski Grundig marka notebook sadece aracı kodlamak için kullanacağım.
Şöyle bir şey yapacağım aracın kontak anahtarı kısmından alacağım direk 12v alacak extra dönüştürücü vs kullanmak istemiyorum. Zaten çok eski bir notebook.
12v ile denedim ancak çalıştıramadım araştırma yaptım ve 12V'u 19V'a çeviren ara inverterler var çok daha uyguna onlardan alıp denemeyi düşünüyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.