2.4GHz modem 5GHz Wi-Fi güçlendirici ile kullanılabilir mi?

BerkeKocak

Hectopat
Daha fazla  
Modemim ZyXEL VMG1312-T20b 2.4 GHz destekliyor VDSL ile bağlanıyorum 5GHz Wi-Fi güçlendirici satın alsam 5 GHz kullanabilir miyim? Ben bilgisayarı kablolu kullanamıyorum farklı odada Wi-Fi ile PC bende Wi-Fi güçlendirici alıp kablolu olarak bağlamak istiyorum ben 5 GHz mi almalıyım? Yoksa 2.4 GHz destekleyen Wi-Fi güçlendirici almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Modemin arayüzüne girip 5GHz destekleyip desteklemediğini görürsünüz.

Desteklemiyor o zaman çünkü modem arayüzünde 2.4GHz değiştirilmiyor.

Modemin arayüzüne girip 5GHz destekleyip desteklemediğini görürsünüz.

Peki enthernet girişi olan Wi-Fi güçlendirici önerebilir misiniz oyunlarda ani pingim çıkıyor Wi-Fi güçlendirici ile kablolu bağlayayıp o sorunu çözmek istiyorum.

Desteklemiyor o zaman çünkü modem arayüzünde 2.4GHz değiştirilmiyor.

Peki enthernet girişi olan Wi-Fi güçlendirici önerebilir misiniz oyunlarda ani pingim çıkıyor Wi-Fi güçlendirici ile kablolu bağlayayıp o sorunu çözmek istiyorum.

Biraz pahalı ama elektrik hattı üzerinden internet ileten sistemler var onları araştırabilirsiniz sizin durum için daha yararlı olur kablo çekemiyorsanız. Onun haricinde 5GHz için kablodan Wi-Fi paylaşan bir ürün alırsanız 5GHz kullanabilirsiniz. Yani modeme kabloyla bağlayıp o aletten 5GHz yayarak kullanabilirsiniz. Bende TP-Link'in travel routerı var, bu amaçla kullanılabiliniyor mesela. Modeme kabloyla bağlanıp Wi-Fi yayabilen Wi-Fi güçlendiriciler vardır muhakkak.

Biraz pahalı ama elektrik hattı üzerinden internet ileten sistemler var onları araştırabilirsiniz sizin durum için daha yararlı olur kablo çekemiyorsanız. Onun haricinde 5GHz için kablodan Wi-Fi paylaşan bir ürün alırsanız 5GHz kullanabilirsiniz. Yani modeme kabloyla bağlayıp o aletten 5GHz yayarak kullanabilirsiniz. Bende TP-Link'in travel routerı var, bu amaçla kullanılabiliniyor mesela. Modeme kabloyla bağlanıp Wi-Fi yayabilen Wi-Fi güçlendiriciler vardır muhakkak.

O kadar bütçem yok benim tek amacım oyunda pingimin çıkmaması bu sorunuda kablolu bağlantı sağlayarak çözeceğimi düşünüyorum yanlış mıyım? Az bütçeli beni memnun edecek bir Wi-Fi güçlendirici arıyorum sadece.

O kadar bütçem yok benim tek amacım oyunda pingimin çıkmaması bu sorunuda kablolu bağlantı sağlayarak çözeceğimi düşünüyorum yanlış mıyım? Az bütçeli beni memnun edecek bir Wi-Fi güçlendirici arıyorum sadece.
Anlıyorum sadece wifi güçlendirici ile interneti odanda güçlendirip, bidaha güçlendiriciden kabloyla bağlanmak fark edermi tam emin olamadığım için tavsiye etmedim. Yıllar önce wifi güçlendirici kullanmak için almıştım bir işe yaramamıştı, internet tam çekiyordu ama hız düşüktü yine evde duruyor çekmecelerin birinde. Şuan piyasadaki ürünlere hakim değilim, bilen bir arkadaş iyi bir ürün önerir size.

Anlıyorum sadece Wi-Fi güçlendirici ile interneti odanda güçlendirip, bir daha güçlendiriciden kabloyla bağlanmak fark eder mi tam emin olamadığım için tavsiye etmedim. Yıllar önce Wi-Fi güçlendirici kullanmak için almıştım bir işe yaramamıştı, internet tam çekiyordu ama hız düşüktü yine evde duruyor çekmecelerin birinde. Şu an piyasadaki ürünlere hakim değilim, bilen bir arkadaş iyi bir ürün önerir size.

Tamam zamanınızı ayırıp bana yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı