MErhaba,Hocam sizinle aynı sorunu yaşıyorum odam ile modem arası 7 8 metre fakat salon hariç kalan her yerde Wi-Fi çok kötü. Deco almayı planlıyordum tam, kurulumu nasıldır ana routeri modeme kablo ile bağlayıp ikinci cihazı odaya kablosuz koysam işe yarar mı?
Eğer eviniz tek katlı ise 2 adet Deco birimine ihtiyaç duyacaksınız.
- Öncelikle modemin kendi Wifi bağlantısını kalıcı olarak devre dışı bırakmanız gerekiyor. Bunu modem ara yüzüne bağlanarak yapacaksınız.
- İlk ana Deco ünitesini modeme kablo ile bağlayacaksınız. Modemin yanında olabilir. O deco ile (Deco uygulamasını da indirerek) ilk kurulumu tamamlayıp evinizin yeni wifi ağını oluşturacaksınız.
- Kurulum tamamlanıp ağ aktif hale gelince 2. deco ünitesini sisteme bağlayacaksınız. Bu ünitede önemli olan şey lokasyon. İlk deco ünitesini arasında kesinti olmayacak şekilde görebileceği bir yerde olması gerekiyor. Sadece güç bağlantısı gerekiyor bu 2. ünitede. Deco uygulamasından 2. cihazı da ekledikten sonra sisteminiz yeniden başlayacak ve kendi ağını oluşturacak. İkinci deco cihazını yerleştirirken ilk deco ile arasında duvar olmazsa maksimum fayda alırsınız. Benim ağı sıkıntılı 3 odama bu ilave cihaz dağıtım yapıyor. Bazı odalara 1, bazı odalara 2 duvar geçmesi gerekiyor. 2 duvar geçmesi gereken odada oyun oynamayı hiç denemedim ama sorunsuz internet kullanıyorum orada da. Bu arada panel beton duvarlardan söz ediyorum, sinyali en çok kıran duvarlar bunlar.
- Ağı optimize etmeyi öğrenmesi 3-5 dakika sürüyor. İhtiyaca göre güç aktarımı yaparak ağı maksimum fayda ile kullanmanızı sağlıyor.
- Evde gezinirken üniteden üniteye geçişler otomatik oluyor. Tek wifi ağı üzerinde, değişiklik yapmanıza gerek olmadan cihazınızı otomatik aktarıyor.
Modeminizin kendi Wifi bağlantısı artık ömür boyu kapalı olacak, onu tekrar açmamanız gerekiyor.