2.4GHz'de aşırı hız düşüşü

Altyapı xDSL mi? FTTx mi?
ONT cihazi yok, direkt olarak duvardaki cikistan kabloyla modemin WAN portuna bagliyorum. Altyapim sanirim xDSL denilenden oluyor. Bir de genel bilgilendirme acisindan ikisi arasindaki (dez)avantajlari da yazarsaniz cok sevinirim, internette anlasilir bi' bilgilendirme bulamadim.

Bugun sabah TurkNet'e basvurumu yaptim, yarin kurye gelecek ve daha sonrasinda evrak isleri vb. halledilecek. Gecis tamamen saglandiktan sonra ariza kaydi olusturayim o zaman.

Sana kendi yaşadığım durumdan örnek vereyim. 20 haneli bir apartmanda ikamet ediyorum birebir aynı durumu yaşamaya başladım 3 tane farklı modem denedim 2.4Ghzde 99Mbps'lik internet olmasına rağmen 8Mbps hız alıyordum. Kablolu yada 5Ghz bandına geçince hızım 96 Mbps' ye çıkıyodu. Wifi analyser programı ile bulunduğum konumdaki frekans haritasına baktım durum karmakarışık. Enterferans'tan emin olmak için gece tüm apartman sakinleri yattıktan sonra kendi dairem hariç tüm dairelerin elektriğini kestim hız testi yaptım. Sonuç tahmin ettiğim gibi hızım bir anda normale dönü verdi. Yeniden kartların elektriğini açınca anladım ki enterferans sorunu yaşıyorum. Tek çözüm 5Ghz bandına geçiş yapmak oldu.
Anlattiklariniz benimkiyle benzesmekte ancak onemli bir noktada ayrisiyor. 4 yildir bu sitedeyim ve son 3-4 haftadir bu sorunu yasiyorum; bu esnada ne binaya tasinan oldu, ne modemin yeri degisti ne de baglanan cihaz sayisi. Frekanslar da ayni sekilde cok karmasik. 69 dairenin salterini indirirsem ve fark ederlerse sorun cikabilir, bunu deneyemem :) Komsulardan baglantisini guclendiren varsa bilmiyorum.

Ayrica yorumlariniz icin tesekkurler.
@Kaspersky Kullanıcısı.
 
Son düzenleme:
Ayrica yorumlariniz icin tesekkurler.
Rica ederim. Evinizdeki prizlerin (sadece schuko ile sınırlı değil) ve düğmelerin fotoğrafını paylaşırsanız inceleyebilirim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı