2.5-3 yılda Almanca öğrenmek mümkün müdür?

c137exe

Hectopat
Katılım
19 Ocak 2020
Mesajlar
195
10. sınıfa yeni geçtim ve üniversite için Almanya düşünüyorum. Okurken part-time da çalışmam gerektiği için C1 seviye Almanca bilmem gerekiyor. Şu anda hiç Almanca bilgim yok. 2 gündür A1 seviye videolar izliyorum notlar alıyorum ve temelimi oluşturmaya çalışıyorum. 11. sınıfa ve 12. sınıfa geçiş dönemlerinde (yaz tatillerinde) toplam 6 ay Almanca kursuna gitme şansım olacak. Kısacası 2.5 3 yıl içerisinde C1 seviye Almanca öğrenmek mümkün müdür?
 
Mümkün. Şu an ben de Almanca öğreniyorum ve gerçekten çok zor bir dil değil.

3 sene de Japonca öğrendim siz neler neler yaparsınız. Bence başlayın şimdiden 2 seneye biter.

Mümkün olduğunu düşünüyorum.

Teşekkür ediyorum. Şimdiden çalışmaya başladım zaten. Almanca kolay diye bir kanala denk geldim iyi gibi gözüküyor. Tavsiye YouTube kanalı, web sitesi ya da kitap öneriniz var mıdır?
 
Kendiniz için doğru öğrenme yöntemini bulduğunuz zaman 1 senede hemen hemen her dili öğrenebilirsiniz. Ben İngilizceyi ana dilim olan Türkçe gibi öğrendikten sonra kendim için en iyi yöntemi buldum bu sayede işler daha kolaylaştı.
 
Kendiniz için doğru öğrenme yöntemini bulduğunuz zaman 1 senede hemen hemen her dili öğrenebilirsiniz. Ben ingilizceyi ana dilim olan Türkçe gibi öğrendikten sonra kendim için en iyi yöntemi buldum bu sayede işler daha kolaylaştı.

Ben 2 3 konu işliyorum daha sonrasında ayrıntılarını öğrenip eksiklerimi kapatmaya çalışıyorum. En son tüm eksiklerim kapandığında tamamıyla aklımda kalması için en sade halinden en ayrıntılı haline kadar konu hakkında soru çözüyorum. Sizin yönteminiz nedir?
 
Çok rahat öğreneceğiniz düşünüyorum, ayrıca örneğin online bir oyun oynarken Almanya sunucularında, hikayeli oynarken Almanca oyunu oynayarak da kendinizi geliştirebilirsiniz.
 

Geri
Yukarı