Hocam orası doğru fakat ben şerif Hüseyin gibi birini mekke şerifi olarak ataması, meclisi kapatması gibi şeyler yüzünden pek olumlu bakmam Abdülhamide.
Abdülhamid Şerif Hüseyin'i atamamıştır. 1909'da ITC yönetimi sonrasında atanmıştır. Abdülhamid'in şerif hüseyin konusunda görüşü olumlu değildir. Zaten 2. Meşrutiyete kadar atanmaması da bununla alakalıdır.
Gunumuzde turkiyenin derdi 2.abdulhamit olmamali. Amerikalilar washington fransizlar napoleon konusmuyor. Modern caga ayak uydurup ilerlemek gerekiyor. Turkiyenin en son derdi tarihi sahsiyet tartismasi olmali bugunlerde diye dusunuyorum.
«36 Türk hükümdarı arasında belki en büyüğü ve tarihî hakkı muazzam bir zat mevzuunda yahudi, dönme, mason, kozmopolit ve emperyalizma ajanlariyle el ele, ittihat ve terakki eşkiyasının imal ettiği ve cumhuriyet rejimi boyunca devamına şahit olduğumuz yalancı tarihe paydos! Dünyada her şeyin sahtesi görülmüş, fakat ilim ve tarihin devamlı yalancısına rastlanmamıştır!»
Ermeni ticaret baronlariyla borsadan faizle para kazanmayı iyi severdi vesselam. Hatta o kadar zengindi ki kendisi, Duyun-u Umumiye'ye maliyeyi teslim ettiği sırada İmparatorluğun borcunun 2 katı kadar parası olduğu söyleniyor. 2. Wilhelm aracılığıyla paralarını Alman bankalarında tuttuğu da bilinir.
Konudan ayrı bir yorum yapmak istiyorum. Geçmişi düşünmekten ziyade bugün ne yapacağız, yarın ne yapabiliriz olmalı. 100 yıl öncesini düşünmek bizi ileriye taşımaz bu dönemde. Teknoloji o kadar gelişiyor ki artık her ay çağ atlamış gibi olabiliyoruz.
Geçmişte iyi veyahut kötü yönetim, düşünce vb. durumlar oluşabilir, yaşanabilir. Unutmayalım ki hepsi bu hataları ülkemizin gelişimi bu yönde iyi olabilir diye düşünerek yaptı. Türkiye Cumhuriyeti 100 yıllık bir ülke olmadığını Başlangıcın Osmanlı olduğunu Unutmamakta fayda var. Hepsi yarınlarını düşünerek hareket ettiler. Osmanlıdaki padişahlar ve Türkiye cumhuriyetindeki Cumhurbaşkanları ve Başbakanları hepsinin derdi yarınları ve İnançları olmuştur. Teşekkür ederim.
"Biz geldik ve gidiyoruz! Ve ömrümüz boyunca kimine cinnet, kimine hiyanet görünen bir şarkı tutturmuş, batış ufkuna bir mızrak boyu güneşler karşısında halimizi düşünüyoruz. Bu şarkının yakıcı bir beste halinde genç ciğerleri dolduracağı ve ona, yerleştirildiği yalancı dünyayı tanıtacağı ân, ne gündür! Ve o gün, ne büyük gün!" NFK
Bu konuda dürüst olacağım, aynı devletin iki padişahını karşılaştırmayı asla doğru bulmam ama 2. abdülhamid'te ömrü 5 yıl kalmış olan Osmanlı'yı 33 sene daha ayakta tutabildi. Bu da unutulmamalı.
Övenlerin, göklere çıkaranların, kusur bulamayanların çoğu reyting ve para kazanmak için yapılan payitaht abdülhamid dizisini izleyen kişiler bence. Tamam kabul etmeliyiz ki adam 33 yıl devleti doğrularıyla yanlışlarıyla ayakta tuttu. Ama şu da bir gerçek ki pek çok önemli toprağımızı da elleriyle verdi. Mesela abdülhamidi seven o kadar kişi var o kişiler asla kötü yönlerini görmek istemezler. Neden? Çünkü işlerine gelmez. Adamın kendi torunu anlatmış. Abdülhamid faiz ile bankada parasını tutmuş(emin değilim),sarhoş olduğu zamanlar varmış gençken. Abdülhamid hayranları bunlari biliyor mudur acep?