2. Abdülhamid Han hakkında ne düşünüyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya malum Avusturya'lı kişiyi bile savunanlar var. Hani şu alman lideri olan. İnanamıyorum gerçekten.

Hocam o malum kişi emeline kısmen ulaşsaydı şu an belki de İsrail olmayabilirdi.

Belli bir kesim çok abartıyor belli bir kesim çok gömüyor.
Abartan kesim abartmadan önce Atatürk ve geçmiş padişahlara bakmalı.
Gömen kesim geçmişte borç ile saray yaptıran padişahlara bakmalı.

Çünkü bazı kişiler "abdülhamid'i sevmiyorsan ataputçusun" gibi şeyler diyor sinirimi bozuyorlar.
Bazıları da "abdülhamid tüm toprakları sattı" diyor.

Satıp borçları ödedi en azından, güçsüz dönemde olduğumuz için direk işgal edilip alınacaktı zaten.
Satmak en azından bir şey karşılığında verdiğimizi gösterir.

Diğer kesiminde Atatürk'ün değerini bilmesi gerek.
Zamanında kuranı ayak bastı gibi yalanlarla kötülediler, içki içiyor diye kötülediler.
Şu an sokağa baksan herkes Müslüman'ım der ama çoğu içki içiyor.
Başta olan parti resmen zorla dini dayattığı için ülkede farklı dine geçiş çoğaldı.
Ama sorsan en Müslüman uzun adam.

Abdülhamid han için pek çok kişi ülke çok zor durumdayken padişah olmuş diyor. Ama devlet zor durumdayken harikalar yaratan liderler var. Mesela yanlış bilmiyorsam 4.Murat devlet zor durumdayken yaptıklarıyla zor durumlarında kurtardı devleti. Atatürk var ülke elden gitmek üzereyken, padişah bile olmamasına rağmen oturmayıp elinden gelen her şeyi yaptı. Sonunda da bu ülkeyi kurdu. Yani bence abdülhamid gerçekten isteseydi daha fazla şeyi yapabilirdi. Akıllı bir padişahtı çünkü.

Son düzenleme:
Hocam meclisin ülkeyi ne hale getirdiğini ve kaybettiği toprakları Abdülhamide atıp şuan ki nesilin ağızlar dolusu Abdülhamid gibi bir büyük padişaha küfür etmesi hakkında bir araştırın derim.
Öyle yüceltildiği gibi bir insan değildi o zamanın şartlarında yaşayanların ne çok küfür dolusu hitaplarda bulunduğunu araştırın isterseniz. Kızıl kafir diyeninde Baykuş diyenine kadar zalimliğiyle ünlüydü Türklüğe dair tek bir katkısı yoktur. Kendi çıkarını ayakta tutmuştur.

Ya malum Avusturya'lı kişiyi bile savunanlar var. Hani şu alman lideri olan. İnanamıyorum gerçekten.
Onun ki kişisel nefretti. en azından yahudilere zarar verdi ve yahudiler bunu o kadar iyi kullanıyorki sırf bu sabunlaştırma sayesinde adamlar acitasyonu çok iyi yapıyor ve bu olayın yaşandığına sevinen yahudilerin sayısını tahmin edemezsiniz siz Avusturyalı ressama laf atmadan önce Stalinin kırgız türklerine yaptığı işkenceyi hatırlatın bence.

Ulu Hakan. Hatasız kul olmaz elbette hataları var ama İmparatorluğun ömrünü uzatmış ve açtırdığı okullar ile cumhuriyeti kuran kadroların yetişmesini sağlamıştır.

Ulu Hakan. Hatasız kul olmaz elbette hataları var ama İmparatorluğun ömrünü uzatmış ve açtırdığı okullar ile cumhuriyeti kuran kadroların yetişmesini sağlamıştır.
Onu Abdulhamid değil Osmanlı 2.Mahmud sayesinde reformlara kavuşmuştur.

İsrail'in yanı sıra sınırlarımıza da tecavüz eder, önüne geleni yakıp yıkardı. Limiti yok adamın.
Bizimle sorun yaşamadı dostum geçmişe saygısı olan bi adamdı aslında malum adan kirli biri evet ama türklerle sorun yaşamayacağını belirtiyor hatta bir videoda Amerikanın mektubuyle dalga geçiyor Amerika mektubunda diyor ki avrupa ülkelerine saldırma hitlerde tamam şunlara ne dersin Filistin,Türkiye gibi ülkeler sayıp gülüyor.

Ufak tefek hataları var ancak sevdiğim bir padişahtır bazı şebek ve içkiden başını kaldıramayanların aksine.

Abdülhamid'e laf atılması konusunda konuşmuşsunuz. Bunun büyük bir sebebi Abdülhamid'cilerin Atatürk düşmanlığı diye düşünüyorum. Bunu yapanların Abdülhamid düşkünlüğü de göze battığı için ilk o değere saldırılıyor.

Bu konuda dürüst olacağım, aynı devletin iki padişahını karşılaştırmayı asla doğru bulmam ama 2. Abdülhamid'te ömrü 5 yıl kalmış olan Osmanlı'yı 33 sene daha ayakta tutabildi. Bu da unutulmamalı.

Her padişah gibi doğruları da yanlışları da fazlasıyla vardır. 33 yıl devleti ayakta tuttu mu, yoksa 33 yıl kendi iktidarını mı ayakta tuttu o nereden baktığınıza göre değişir.

Mesela Mehmet Akif'e göre 33 yıl Şeriat Şeriat diyerek milleti korkutmuştu ve bir zalimdi. (Dikkat edin bunu ümmetçi olarak bilinen Akif diyor).

33 yıl sonunda çok sağlam bir devlet bırakmadığı da ortada. Abdulhamid'den sonra bitiş yaşanması Reşat'ın ya da Vahdettin'in, Abdulmecid'in beceriksizliğiyle mi yoksa 33 yıl iktidarda kalmasına rağmen devleti sadece kendi ekseninde kurgulaması, baskıyla yönetmesi ve neticede kendisinden sonra devleti yıkılmayacak bir zemine oturtamaması ile mi açıklanır o da başka bir mesele.

Şöyle düşünün siz ülkeyi 33 yıl yönettiniz iyi hoş da, öyle bir sistem kuracaksın ki senden sonra dünyanın en gerizekalı adamı hasbelkader başa gelse bile o sistem saat gibi işlemeli ve kısa sürede yeteneksiz ve devleti yönetemeyen adamın yerini yine kurduğun sistemin yetiştirdiği bir figür alabilmeli, alamıyorsa Vahdettin'lere, Reşad'lara kalıyorsa devlet o zaman 33 yıl boyunca devleti düşünerek bir halef yetiştiremeyen adama da yazar bu...

Diyeceksiniz ki ne anlatıyorsun padişahlık rejimi babadan oğula geçiyor! Evet biliyorum ama Dünya'da imparatorluklar bitmek üzereyken bunu görüp, kendisinin zararına da olsa, kendisi iktidarı bırakma pahasına yeni bir yönetim sistemine geçebilirdi eğer bahsedildiği kadar dahi bir devlet adamı olsaydı..

Bu arada yukarıda bahsettiğim sebeplerle Abdulhamid döneminin yanlışları da sadece Abdulhamid'e yazmaz ondan önceki birkaç padişaha da yazar vs vs yani zincirleme bir reaksiyon..

Ben genel olarak nötrüm açıkçası ne özel bir sevgim var ne özel nefretim ama yanlışları doğrularından fazla bir padişah olarak görüyorum ve Mehmet Akif Ersoy'un tarafındayım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı