Hayır öyle bir şey yok. Farklı marka RAM'ler de uyumlu olması durumunda dual çalışır. Fakat aynı RAM'lerden 2 adet almak uyumlu çalışması açısından daha iyidir.
Aynı RAM'leri kullanıyorum. 2'si de single ve dual çalışıyor.
Hayır öyle bir şey yok. Farklı marka RAM'ler de uyumlu olması durumunda dual çalışır. Fakat aynı RAM'lerden 2 adet almak uyumlu çalışması açısından daha iyidir.
Aynı RAM'leri kullanıyorum. 2'si de single ve dual çalışıyor.
Sağolun teşekkür ederim... Ya bi tarafa bakıyorum 2'li aynı RAM 530 TL, bi tarafa bakıyorum tek RAM 220 TL. O yüzden kafamı çok kurcaladı sordum foruma. Bu arada bu RAM'i almak isteyen varsa bu gece saat 20:00'da incehesap sitesinde bu RAM'ler indirime girecek. Haberiniz olsun.
Valla benim bilgisayarımda yıllardır tek slot 2GB RAM mevcut, 9 ay önce kendim ikinci el RAM sipariş ettim 1 GB. Taktım kullanıyorum 3 GB RAM'im oldu, benim RAM'lerimde Dual Channel çalışıyor be
Arkadaşımın bana dediği şey ''İki RAM'de Single gözükür''. Evet iki RAM'de Single gözüküyor ama Dual çalışıyor, dual çalıştıktan sonra Single gözükse ne olacak dimi?
Dediğiniz markanın 2400 MHz olanları var bende. Hatta biri kırmızı biri siyah ama dual çalışıyor. Yalnız CL değerleri de aynı olması gerekebilir belki, bilemiyorum. Bendekilerin CL'si de aynı.
Büyük bir ihtimal çalışır fakat ufak bir ihtimal çalışmama durumu da var. Bu yüzden Kit RAM'ler var. Aynı kod almaya dikkat ederseniz (CMK16GX4M1A2400C16 örnek elinizdeki ne ise) daha iyi olacaktır.