Çözüldü 2 Adet Single RAM Kullanırsak Dual Çalışır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Arkadaşım dual RAM'lerin birlikte üretildiğini, 2 adet single alırsam ikisininde single çalışacağını söylüyor. Emin olamıyorum.
Hayır öyle bir şey yok. Farklı marka RAM'ler de uyumlu olması durumunda dual çalışır. Fakat aynı RAM'lerden 2 adet almak uyumlu çalışması açısından daha iyidir.

Aynı RAM'leri kullanıyorum. 2'si de single ve dual çalışıyor.
1571409258072.png

1571409320687.png
MHz değeri düşük olana göre eşitlenir RAM'ler otomatik olarak. Diyelim ki 3000MHz ve 2400MHz RAM'iniz var 2400MHz'de Dual Channel olarak çalışır.
Aynı RAM'den iki adet satın alacağım. Olmaz mı?
Olur sorun olmaz, kaç kere aldım bir şey olmaz al sen almazsan ben senden alıcam. :)

Dediğiniz markanın 2400 MHz olanları var bende. Hatta biri kırmızı biri siyah ama dual çalışıyor. Yalnız CL değerleri de aynı olması gerekebilir belki, bilemiyorum. Bendekilerin CL'si de aynı.
Hocam alacağım RAM işte o. Yani bu RAM'in 2'li satılanı 520 TL, ama tekli satılanı 220 TL. Şimdi 2 adet tekli alıp 440 TL vereceksem ve ikili satılanın işini görecekse niye fazla para vereyim?

Hocam alacağım RAM işte o. Yani bu RAM'in 2'li satılanı 520 TL, ama tekli satılanı 220 TL. Şimdi 2 adet tekli alıp 440 TL vereceksem ve ikili satılanın işini görecekse niye fazla para vereyim?
Aynen öyle ben de aynısını yapmıştım. Corsair'in 3000MHz olan modelinden bahsediyorsunuz sanırım, aynısını kullanıyorum. :)

Hayır öyle bir şey yok. Farklı marka RAM'ler de uyumlu olması durumunda Dual çalışır. Fakat aynı RAM'lerden 2 adet almak uyumlu çalışması açısından daha iyidir.

Aynı RAM'leri kullanıyorum. 2'si de Single ve Dual çalışıyor.
Eki Görüntüle 449440
Eki Görüntüle 449442

Hocam selamlar biraz hortlatmış olacağım kusura bakmayın ancak burada bir RAM'de Single öbür RAM'de Dual yazması mı lazım yoksa slot 1 slot 2'de ikisi de mi Dual mı yazması lazım yani slot 1'deki RAM Single yazıp slot 2 Dual yazsa sorun oluyor mu?

Hocam selamlar biraz hortlatmış olacağım kusura bakmayın ancak burada bir RAM'de Single öbür RAM'de Dual yazması mı lazım yoksa slot 1 slot 2'de ikisi de mi Dual mı yazması lazım yani slot 1'deki RAM Single yazıp slot 2 Dual yazsa sorun oluyor mu?
Aynı soruyu bende soruyorum. Tüm değerleri aynı olan 2 ram biri dual rank diğeri single rank olarak beraber çalışır mı?
1607268206978.png
1607268222596.png

Tüm değerleri aynı . Sadece üstündeki chip sayıları farklı. Sağdaki bilgisayarımda takılı olan. Soldaki ise sipariş verdiğim. İkisi beraber sorunsuz çalışır mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı