2 adımlı doğrulama olan bir Gmail'in çalınma ihtimali var mı?

arda 513

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta da belirttiğim gibi 2 adımlı doğrulama olan bir Gmail'in çalınma ihtimali var mı? Ben böyle şeyleri çok kafaya takıyorum günde 5 kere antivirüs programıyla tarama yapıyorum.

Var neden olmasın. Çeşitli saldırı veya oltama teknikleriyle çaşabilirler ancak dikkatlı davranır her şeye atlamazsanız 2 adımlı doğrulama yaşayabıleceğiniz sorunları minimize eder.

Kafaya takacak bir şey yok hacker dediğimiz kişiler hesap çalacaklarsa 2 adımlı doğrulamı hesaplarla uğraşmayıp genelde es geçiyorlar çok önemli birinin Gmail'ya da hesabı değilse.

Günde 5 kere mi tarıyorsunuz? Bilgisayarınızda hayat memat meselesi bilgileriniz var sanırım. O dosyaları başka bilgisayara fiziksel olarak aktarın derim.

Gmail'de çok önemli bir şey yok Riot ve Steam hesapları önemli benim için sadece takıntı haline geldi.(iki hesabın toplamı 1000 TL'yi geçmez)

İhtimal her zaman var. Örneğin kamu alanları ya da cafelerdeki ortak wifi ağlarından cihazına bulaşabilecek bir zararlı evine gidip kendi internetine bağlandığında tüm cihazlarındaki verilerin çalınmasına sebep olabilir. Günde 5 kez virüs taraması yapmak yerine daha genel son kullanıcı odaklı siber güvenlik bilinci edinmeye yoğunlaşabilirsin.

İhtimal her zaman var. Örneğin kamu alanları ya da cafelerdeki ortak Wi-Fi ağlarından cihazına bulaşabilecek bir zararlı evine gidip kendi internetine bağlandığında tüm cihazlarındaki verilerin çalınmasına sebep olabilir. Günde 5 kez virüs taraması yapmak yerine daha genel son kullanıcı odaklı siber güvenlik bilinci edinmeye yoğunlaşabilirsin.

Eve gelen misafirler istediğinde ayıp olmasın diye veriyorum şifreyi en son geldiklerinde 8 kişi birden bağlandılar onlar daha önce ortak Wi-Fi ağına bağlanıp sonra bizim Wi-Fi'ya bağlanırsa hacklenme riskim var mı şifreyi bilmiyorum dediğimde de QR kodla bağlanırım diyorlar.

İhtimal her zaman var. Örneğin kamu alanları ya da cafelerdeki ortak Wi-Fi ağlarından cihazına bulaşabilecek bir zararlı evine gidip kendi internetine bağlandığında tüm cihazlarındaki verilerin çalınmasına sebep olabilir. Günde 5 kez virüs taraması yapmak yerine daha genel son kullanıcı odaklı siber güvenlik bilinci edinmeye yoğunlaşabilirsin.

Modemi resetleyemem interneti kurmaya gelenler resetlersek sadece biz gelip tekrar ayarlayabiliriz sakın resetlemeyin demişlerdi eğer daha önce ortak Wi-Fi ağına bağlandılarsa ne yapmam gerek resetlemek dışında bu arada modem arayüzüne erişimim var oradan yapabileceğim bir şey varsa.

Son düzenleme:
Gmail'de çok önemli bir şey yok Riot ve Steam hesapları önemli benim için sadece takıntı haline geldi.(iki hesabın toplamı 1000 TL'yi geçmez)

Steam hesabı zaten Steam destekten gerekli bilgileri sağlarsanız size iade eder. Riot'u bilmiyorum. Bu kadar abartmaya gerek yok ancak bilmediğiniz linklere, yeni tanıştığınız kişilerden (Discord'da orada burada) gelen dosyalara, linklere vs tıklamayın bir şey olmaz kolay kolay.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı