2 antivirüs malwarebytes comodo

AHİT19

Hectopat
Katılım
20 Ağustos 2013
Mesajlar
239
Yer
Türkiye Kütahya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar ben Comodo işletiyorum. Memnunum ama Malwarebytes de almak istiyorum. Deneme sürümü olarak Malwarebytes Anti-Malware Premium indirdim ama oda hem virüs koruması hem internet koruması yapıyor. Kısıtlanıyor ama ben ikisini de çalıştırmak istiyorum,
duyduğum kadarıyla malware o kadarda koruma duvarı yok çakışmaz yani. Ne yapayım ne önerirsiniz? Birde ricam konuyu çabuk kapatmayın lütfen benim için önemli.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Comodo Internet Security koruma için tek başına yeterlidir. Bir motor daha aktif hale getirip sistemi yormana gerek yok.
Malwarebytes Anti-Malware programını rutin olarak tarama amaçlı kullanmanı tavsiye ederim. (Örneğin; haftada bir gibi.)
 
Kardeş özür dilerim. Bilmediğimden soruyorum. Belkide bu işin ehlisin ama yinede mazur gör. Tam biliyor musun çakışma olmaz. Pc'im çökmez değil mi? Sakın yanlış anlama tam bildiğinden emin olmak istedim. Allah razı olsun.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
MalwareBytes ve Comodo çakışma yaratmaz fakat aktif bir Comodo güvenlik yazılımın varken yine aktif koruması açık MalwareBytes kullanırsan sistemin ağırlaşır. Tavsiyem MalwareBytes'ı sadece tarama amaçlı kullanman. Aktif koruma özelliklerini devre dışı bırakmandır.
 
Özür dilenecek bir durum yok :) THE_MILLER'da açıklamış. İki tane yazılımı (antivirüs + malwarebytes) aktif çalıştırmanız iki motorun aktif çalışması demek ve sistemi yorar. Sadece antivirüs yazlımını aktif tutmanız yeterlidir. Diğer güvenlik yazılımlarını (Malwarebytes, Hitman Pro vs.) pasif yani rutin olarak tarama amaçlı kullanınız. Ama tekrar dediğim gibi ikisini de aktif kullanacağım diyorsanız çakışma olmaz; emin olabilirsiniz.

Özetlersek;

Antivirüs yazılımınız (aktif) + Firewall + Malwarebytes Anti-Malware (pasif: sadece tarama amaçlı) bir ev kullanıcısı için yeterlidir.

Not: Hiç bir zaman yazılımlarla %100 güvenlik sağlayamazsınız. Gerisi güvenlik konusunda bilgili ve bilinçli olmak.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı