İade istemiyorum malum her geçen gün fiyatlar yükseliyor. Malın yenisi ile değişimini istiyorum. Aynı ürün yoksa bir üst modelini mi vermek zorundalar kanunca?
Bir de şu an İl Tüketici Hakem Heyetine başvurabiliyorum. Yılbaşından sonra ücret limitleri biraz yükselirse İlçe Hakem Heyeti oluyor. İkisinde de işler aynı hızla vs. yürüyor di mi?
Konuyu baştan özetleyeyim. Ürünü bir kere servise batarya sorunumdan servise göndermiştim. Sorunu gördüler ve batarya değişikliği yaptılar. Belgeleri mevcut bende. Faturamda mevcut. Şu anda jack girişinde dip ses sorunu mevcut, bir kaç farklı kulaklık denedim hepsinde de sistem boştayken rahat duyuluyor. Ekran siyahken dikey çizgi gözüküyor. 30-40 cm uzaklıktan da bir nebze görüyorum. Film, dizi izlerken koyu sahne de dikkatimi çekmişti. Ürün bedeli faturada 5780 Tl yazıyor. Şu anda siz ne önerirsiniz? Direkt THH ye başvurmalı mıyım, iyi sonuç çıkar mı?
Ürünü servis kaydı açtırıp sorunlarımı deyip ürünün değişimini de istediğimi belirtip ama değişim olmayıp onarım görür büyük ihtimal, ordan laptop gelince o belgelerle birlikte de mi THH ye başvurayım?
Bu 2 yoldan hangisini seçmem doğru veya sağlıklı olur? THH sürecini tam bilmediğimden kararsızım. Çok teşekkür ederim. Meşgul ediyorum sizi de.