2 ayda TYT biter mi?

Mehmetq350

Femtopat
Merhaba dostlar, her sene sorulan o klasik soru yetişir mi? Ben meslek lisesi mezunuyum şimdiye kadar yattım ne yalan söyleyeyim daha önce hiç adamakıllı çalışmadım ama bu saatten sonra mecbur çalışacağım hedefim çok yüksek değil 55-60 arası hedefime yeter sadece TYT gireceğim AYT ile işim yok bu hafta 2 deneme çözdüm ikisi de 15-20 net geldi berbat diyebilirim sizce ne yapmalıyım bu saatten sonra nasıl çalışmalıyım? Teşekkür ederim.

Benim 70 yaşındaki kimyacının verdiği bir taktiktir, soruları çöz yapamadığın sorulara 10-15 gün sonra tekrar dön onları tekrar çöz böyle böyle yapamadığın soruları çözene kadar tekrarla. Vakit kısıtlı olduğu için arayı 5 güne düşürebilirsin. Ayrıca kendini kandırma yapamadığın soruyu yapamadım de geç sonra çöz.

Temeliniz varsa TYT matematik kampı izleyin ve soru bankası çözün aynı anda TYT Sosyal kampıda yapıp soru bankası çözün. Gündemin 6-7 saat çalışmanız lazım.

Merhaba dostlar, her sene sorulan o klasik soru yetişir mi? Ben meslek lisesi mezunuyum şimdiye kadar yattım ne yalan söyleyeyim daha önce hiç adamakıllı çalışmadım ama bu saatten sonra mecbur çalışacağım hedefim çok yüksek değil 55-60 arası hedefime yeter sadece TYT gireceğim AYT ile işim yok bu hafta 2 deneme çözdüm ikisi de 15-20 net geldi berbat diyebilirim sizce ne yapmalıyım bu saatten sonra nasıl çalışmalıyım? Teşekkür ederim.

Dostum zaten 120 soru var sen 2 ayda yarısını yapabilir miyim diyorsun?
Neyse soruna gelecek olursak 8 10 saat çalış marifet en zor deneme veya test çözmek değil sistemin mantığını anlamak
2 hafta konu çalış paragraf vs en azından Türkçeden kurtar.
Sosyal ve feni de çıkmış sorulardan yapmaya çalış.
Matematik için de otur problem çöz
Günde minimum 40 50 problem
100 paragraf çöz
Sosyal ve fende ise elinden geldiği kadar yap.

Çıkmış sorular çöz
Bu dediğimi istikrarlı şekilde yaparsan +60 net.

60 net az değil bence 20 net yapan biri için süre de yeterli değil pek ama dene 2 ay boyunca bir programla düzenli çalışılması lazım normal bütün konulara çalışmak yetişmeyebilir zaten ve temel önemli denemekten zarar gelmez olmazsa bir sonraki sene için az çok bilgi olur tekrar girersin daha düzenli çalışıp.

Temeliniz varsa TYT matematik kampı izleyin ve soru bankası çözün aynı anda TYT Sosyal kampıda yapıp soru bankası çözün. Gündemin 6-7 saat çalışmanız lazım.

345 1 ayda sosyal+ bs sosyal, Türkçe ve fen branş denemelerini almıştım bıyıklının 10+10 günlük temel ve problem kitabını aldım 55 günlük kampı da var fizik, kimya ve biyoloji için aktif aldım.
Paragraf olarak hız ve renk, Bilgi Sarmal + kadir gümüş taktiklerle paragraf var bu kitapları almıştım.

Dostum zaten 120 soru var sen 2 ayda yarısını yapabilir miyim diyorsun?
Neyse soruna gelecek olursak 8 10 saat çalış marifet en zor deneme veya test çözmek değil sistemin mantığını anlamak.
2 hafta konu çalış paragraf vs en azından Türkçeden kurtar.
Sosyal ve feni de çıkmış sorulardan yapmaya çalış.
Matematik için de otur problem çöz.
Günde minimum 40 50 problem.
100 paragraf çöz.
Sosyal ve fende ise elinden geldiği kadar yap.

Çıkmış sorular çöz.
Bu dediğimi istikrarlı şekilde yaparsan +60 net.

Yapmaya çalışacağım hocam teşekkür ederim.

60 net az değil bence 20 net yapan biri için süre de yeterli değil pek ama dene 2 ay boyunca bir programla düzenli çalışılması lazım normal bütün konulara çalışmak yetişmeyebilir zaten ve temel önemli denemekten zarar gelmez olmazsa bir sonraki sene için az çok bilgi olur tekrar girersin daha düzenli çalışıp.

Teşekkür ederim.

Hocam zaten ortaokul bilgisiyle 25 net falan yapılır TYT. Feni boş verip sosyal Türkçe ve geometrisiz matematik çalışsan hallolur gibi.

Haklısın vallahi hocam lise de ortam staj derken kabak başımıza patladı.

Hocam mezuna bırakman en mantıklısı. 2 yıllık bölümlerden falan hayır bekleme.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı