2. bilgisayar ihtiyacı için VDS vs tekrar sistem almak

Yer
BURSA-BANDIRMA
Daha fazla  
i5 10500H GTX 1650 ekran kartlı 40GB RAM'li bir laptopum var ve bana yeri geldiği zaman 2. bir bilgisayar gerektiği zamanlar çok oluyor. Bu ihtiyacı paraya kıyıp VDS alarak mı gidermeliyim yoksa Ryzen 5 7600'ü bir bilgisayar toplayarak mı?

Alırsamda 12 çekirdek 32 GB RAM'li Ryzen 9 5900Xli VDS alırım.

Ekran kartının benim için cidden hiçbir önemi yok. İşlemcinin APU'su bile beni yettirecek kadar ihtiyacım yok gibi bir şey.

Şu an için düşündüğüm 12 aylık fiyata göre bir karşılaştırma yapma fikrim var açıkçası.

Yaklaşık 800 700TL civarına aylığı VDS'yi alabilme imkanım var. VDS firmasının destek ekibinden olduğum için ekstra indirim yapma olasılığı var. İnternet bağlantımda son aldığım modem ile ağ hatalarından kurtulunca 42Mbps download 11Mbps upload internetle VDS'e sorunsuz erişecek kapasiteye kadar geldim.

2. PC toplarsam onun VDS gibi güzel bir interneti olamayacağı için bir yandan kararsız kalıyorum.

Kredi kartıyla taksitle alayım diyorum hiçbir şekilde mantıklı gelmiyor bana çözemedim ben bu işi.

VDS almak daha mantıklı duruyor sanki.

Kendi cihazınızı almanız her açıdan daha mantıklı. Ne kullanacağınıza göre değişir fakat cihaz kendi evinizde duracak. Önemli bir durumda VDS'e erişememe ihtimaliniz var.

Kendi bilgisayarımı aldığım zaman bunun elektriği interneti barınması ücreti gibi bir sürü beni aşacak şey olacak o kısım işte çok kararsız bırakıyor beni.

i5 10500H GTX 1650 ekran kartlı 40GB RAM'li bir laptopum var ve bana yeri geldiği zaman 2. bir bilgisayar gerektiği zamanlar çok oluyor. Bu ihtiyacı paraya kıyıp VDS alarak mı gidermeliyim yoksa Ryzen 5 7600'ü bir bilgisayar toplayarak mı?

Alırsamda 12 çekirdek 32 GB RAM'li Ryzen 9 5900XLI VDS alırım.

Ekran kartının benim için cidden hiçbir önemi yok. İşlemcinin APU'su bile beni yettirecek kadar ihtiyacım yok gibi bir şey.

Şu an için düşündüğüm 12 aylık fiyata göre bir karşılaştırma yapma fikrim var açıkçası.

Yaklaşık 800 700TL civarına aylığı VDS'yi alabilme imkanım var. VDS firmasının destek ekibinden olduğum için ekstra indirim yapma olasılığı var. İnternet bağlantımda son aldığım modem ile ağ hatalarından kurtulunca 42Mbps download 11Mbps upload internetle VDS'e sorunsuz erişecek kapasiteye kadar geldim.

2. PC toplarsam onun VDS gibi güzel bir interneti olamayacağı için bir yandan kararsız kalıyorum.

Kredi kartıyla taksitle alayım diyorum hiçbir şekilde mantıklı gelmiyor bana çözemedim ben bu işi.

VDS almak daha mantıklı duruyor sanki.

VDS almak isterseniz alım konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlarım var.
VDS'nin internet avantajı çok iyi ama kendi cihazını alabilmek çok daha iyi bir tercih bence.

Normalde 32 GB Xeon VDS'im var ama onu başka işler için kullanıyorum. Bu hem 2. PC olarak hem de benim ağır işlerimi yapacak bir makine olacak. İnternet bağlantısı kısmı önemli yani.

Fiber internetim olsaydı 100Mbps bile olsa sorun etmezdim ama öyle olmayınca hiçbir mantığı kalmıyor benim için.

VDS almak isterseniz alım konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlarım var.
VDS'nin internet avantajı çok iyi ama kendi cihazını alabilmek çok daha iyi bir tercih bence.

1702496116137.png

Bu kadar uyguna bırakabilecek mi o dediğin yer? Ve destek ekibinde olduğum için oranın indirim yapabiliyorlar ekstra olarak. Yaklaşık bir %15'lik indirimim mevcut zaten.

Oculeth'in ortaklarından birkaç kez VDS almıştık. Kendileriyle cüzi bedellerle anlaşmıştım. Yardım sağlayacaklarını düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı