2 bin TL kasa ve PSU önerisi

Bilal Doğan

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamünaleyküm, ben şimdi PC toplayacağım ikinci el sistemde RX6600 ekran kartı Ryzen 5 5500 işlemci B450 anakart 16 GB RAM 500GB SSD olacak anlamadığım için soruyorum. Rampage 600W 80Plus kasa var alınır mı? Ya da önereceğiniz bir kasa PSU varsa sahibinden linki atabilir misiniz?(bütçe 1000-2000)
Bir de ben bu sistemi aldıktan sonra Windows işletim sistemini nasıl halledebilirim? Bilgim yok da.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selamünaleyküm, ben şimdi PC toplayacağım ikinci el sistemde RX6600 ekran kartı Ryzen 5 5500 işlemci B450 anakart 16 GB RAM 500GB SSD olacak anlamadığım için soruyorum. Rampage 600W 80Plus kasa var alınır mı? Ya da önereceğiniz bir kasa PSU varsa sahibinden linki atabilir misiniz?(bütçe 1000-2000)
Bir de ben bu sistemi aldıktan sonra Windows işletim sistemini nasıl halledebilirim? Bilgim yok da.
Açıkçası herhangi bir konuda Rampage önermiyorum, heleki PSU gibi hassas bir konuda.

Attığım linkten bütçenize ve ihtiyacınıza uygun Aerocool, MSI, Zalman, DeepCool, Xigmateg gibi markalara bakabilirsiniz.

Alınır bence güzel kasa 80 Plus olması önemli. Rampacanin asıl işi kasa zaten.

Anakartı B550 yapsan
İşlemciyi de R5 5600 ya da 3600 yapsan PCIe 4.0 desteki olsun işlemci ve anakart ekran kartı takınca PCIe 4 destekli bir anakarta 10-15 FPS fark eder.

Dostum yerinde olsam içinde PSU olan kasa almam ben aldım kısa devre yaptı yeni güç kaynağı ve kasa aldım. 2000 TL çok dandik olur ve ilk yüksek voltajda PSU yakar ve diğer parçaların yanmasına sebep olabilir. Bütçen varsa kasa ayrı PSU ayrı al rahat ol.

Kaliteli PSU bakıyorsan MSI al uygundur fiyatı. PSU atam mühendisliği değil. Basit bir yapı. Ne alırsan al şans işi. Benim arkadaşın 2 kere ana kart yandı nedeni de coolur Master 800-1000 watt güç kaynağı.

Kaliteli PSU bakıyorsan MSI al uygundur fiyatı. PSU atam mühendisliği değil. Basit bir yapı. Ne alırsan al şans işi. Benim arkadaşın 2 kere anakart yandı nedeni de coolur Master 800-1000 watt güç kaynağı.

PSU olarak genelde önerilen Cooler Master ama ben ASUS aldım. Tercih onun.

Alınır bence güzel kasa 80 Plus olması önemli. Rampacanin asıl işi kasa zaten.

Anakartı B550 yapsan
İşlemciyi de R5 5600 ya da 3600 yapsan PCIe 4.0 desteki olsun işlemci ve anakart ekran kartı takınca PCIe 4 destekli bir anakarta 10-15 FPS fark eder.
Hocam açıkçası o masrafa değmez, 10-15 fps gibi bir farkta sadece 150-200 fps alınan oyunlarda oluyor, 60fps alınan bir oyunda 2-3 fps fark ediyor. Tabii yüksek hz monitör ile rekabetçi oyun oynayanlar için mantıklı olabilir.

Kaliteli PSU bakıyorsan MSI al uygundur fiyatı. PSU atam mühendisliği değil. Basit bir yapı. Ne alırsan al şans işi. Benim arkadaşın 2 kere ana kart yandı nedeni de coolur Master 800-1000 watt güç kaynağı.
Kaliteli PSU için bakılacak marka MSI değildir.

Kaliteli PSU için Seasonic, NZXT, be Quiet!, Corsair gibi markalara bakılmalı.

@Yuşa Kara bu bütçelerdeki MSI PSU'lar kaliteli değil. Fiyatlar yükseldikçe üst seviyelerde bazı kaliteli modelleri var fakat genelleme yaparsak A kalite kategorisine girmez. Yazdığım markaların 10 modelinden 9'u kaliteli.

Son düzenleme:
Açıkçası herhangi bir konuda Rampage önermiyorum, heleki PSU gibi hassas bir konuda.

Attığım linkten bütçenize ve ihtiyacınıza uygun Aerocool, MSI, Zalman, DeepCool, Xigmateg gibi markalara bakabilirsiniz.

bu attığın kasalardan hangisi benim söylediğim sistem için iyi olur acaba
https://shbd.io/s/iHgYqT3i alacağım sistem bu şekilde düşüncelerinizi söyleyebilirsiniz

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı