2 bölge mi tek bölge mi fitness yapılmalı?

Mami48

Hectopat
Haftada 4 gun spora gidiyorum. Günluk 1.30 saat zamanim var. 2 bölge yaparsam bir bolge icin 3 hareket yapabiliyorum. Tek bolge yaparsam 6 hareket yapabiliyorum. Sizce hangisi daha iyi olur?

Zaten bir günde iki ana bölge çalışamazsın mesela. Sırt çalışıyosan ekstra arka kol çalışrsın. Hem sırt hem göğüs aynı günde olmaz. Yani bir ana bölge bir de biceps treceps tarzı yerleri çalışman daha iyi

Tek bölge saçmalıktır, çift bölge idealdir. Tek bölgeyi genelde steroidden goril gibi şişmiş adamlar önerir, natural adam bir kası haftada 2 kez çalıştırmalıdır pazartesi göğüs çalıştıysan birde perşembe göğüs çalışırsın 5 günlük programda.

4 gun gitme sansim var hocam
Göğüs arka kol, sırt ön kol, omuz bacak yaparsın 1 gün off day verip sonra ki gün sırt-göğüs kol antrenmanı yaparsın iki büyük kas grubunu haftada 2 kez çalıştırmış olursun. En mantıklısı bu şekilde benim görüşüm.

Benim kendi antrenmanım şu şekilde;

Pzt: Göğüs biceps
Salı: Sırt arka kol
Çrş: Omuz bacak
Pşb: off
Cuma: Göğüs omuz, ön kol
Cumartesi: Sırt arka kol

En verim aldığım antrenman sistemi çünkü her kası haftada 2 kez dönmüş oluyorum.

Göğüs arka kol, sırt ön kol, omuz bacak yaparsın 1 gün off day verip sonra ki gün sırt-göğüs kol antrenmanı yaparsın iki büyük kas grubunu haftada 2 kez çalıştırmış olursun. En mantıklısı bu şekilde benim görüşüm.

Benim kendi antrenmanım şu şekilde;

Pzt: Göğüs biceps.
Salı: Sırt arka kol.
Çrş: Omuz bacak.
Pşb: Off.
Cuma: Göğüs omuz, ön kol.
Cumartesi: Sırt arka kol.

En verim aldığım antrenman sistemi çünkü her kası haftada 2 kez dönmüş oluyorum.

Hocam ayni seye gelmis olmuyor mu? Mesela 2 kez çalıştıgim zaman bir bölgeyi toplam 6 7 set yapmis olacagim. Ben onu bir gunde yapiyorum ayni şey gibi oluyor.

Hocam ayni seye gelmis olmuyor mu? Mesela 2 kez çalıştıgim zaman bir bölgeyi toplam 6 7 set yapmis olacagim. Ben onu bir gunde yapiyorum ayni şey gibi oluyor.
Hayır aynı şey değil, bir günde 15 set yapmak ile onu ikiye bölüp yapmak aynı şey sayılmaz. Ben bir göğüs gününde 12 set yapıyorum, diğer göğüs gününde de 12 toplam haftada 24 oluyor. Bir günde 24 set yapsam ne kadar verimli geçer? zaten 8. setten sonra güç kalmıyor flyı bile zor yapıyorum. Çok hareket yapıp düşük güç sarf etmektense az hareket yapıp tam güçte yapmak gelişime daha faydalı olacaktır, kas gerekmediği müddetçe gelişmez bunun içinde ağırlık arttırmak önemlidir. Düşük güçte yapılan antrenmanlarda ağırlık arttırmak çok uzun sürer kas kendini zorlamıyor ki gelişmeye mecbur bırakılsın.

Başladığım ilk aylarda sırf bu hata yüzünden ağırlıklar artmıyordu, haftada bir bölgeyi 2 kez çalışıp az set tam güçte yapmaya başladığımda ağırlıklar çabucak arttı ve gözle görülür değişimler yaşandı. 3 ay boyunca 55-60 bench atarken bu şekilde çalıştığımda 2 ayın sonunda 75 ile rahat set yapar olmuştum. Şuan tam 1 yıl oldu ve benchte 95-100 kilo setler yapabiliyorum.

Zaten bir günde iki ana bölge çalışamazsın mesela. Sırt çalışıyosan ekstra arka kol çalışrsın. Hem sırt hem göğüs aynı günde olmaz. Yani bir ana bölge bir de biceps treceps tarzı yerleri çalışman daha iyi
Verimli bulanda var verimsiz bulanda, kişinin kendi deneyip tecrübe edebileceği bir şey. Göğüs omuz aynı gün olmaz diyen de var ama ben olur diyen taraftanım, göğüsten sonra omuza gücüm kalıyor ama başka birinin gücü kalmayabilir. Ahmet rahat yapıyorsa Mehmet'e zor gelebilir, ama bildiğim ve bende ciddi anlamda fark gösteren bir şey var oda her bölgeyi haftada 2 kez dönebilmek. Her bölgeyi haftada sadece 1 kez çalıştırmak mantıksız geliyor.

Son düzenleme:
4 gun gitme sansim var hocam
upper lower yapabilirsin, en mantıklısı o gibi. Haftada 2 full body , 1 upper , 1 lower şeklinde de yapabilirsin. Tek bölge çalışmaktan iyidir. Araştırmalara göre önerilen kas hacmi haftalık 10 20 set arasıdır. Ve yine araştırmalara göre haftada 12 seti aşan hacim varsa birden fazla güne yaymak en iyisidir.

upper lower yapabilirsin, en mantıklısı o gibi. Haftada 2 full body , 1 upper , 1 lower şeklinde de yapabilirsin. Tek bölge çalışmaktan iyidir. Araştırmalara göre önerilen kas hacmi haftalık 10 20 set arasıdır. Ve yine araştırmalara göre haftada 12 seti aşan hacim varsa birden fazla güne yaymak en iyisidir.
hocam 1.30 saatte ful body çıkarabilir miyim ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı