2 dönümlük bir arsanız olsaydı ne yapardınız?

Bütce ne kadar? Alan imara uygun mu? Eğer hayali olarak konuşuyorsak ben olsam kat başı 120 m2’lik dublex ev yapar 150m2’lik çim ve bi kaç ağaç ile kaplı bahçe ve yüzme antrenmanını yapabileceğim direk ve tutucu konulmuş havuz yaptırırdım. Geri kalan alanada 2 metre aralar ile çeşitli ağaçlar diker. 150m2’lik bölgesine ise kendime yetecek şekilde domates biber mısır ve patlıcan vb sebzeler diker kendi ürünlerimi yetiştiririm (damlama sulama kurarak),sabah koşuya çıkmak içinde ağaçlık bölgenin sadece orta kısmına uzunluğu 1 km olacak şekilde ağaçların altına tartar pist yaptırıp sabah koşuya çıkarım.
Bahçeye bir bahçe takımı ve bbq yaptırıp ufak bir alana kulübe koyup arazinin etrafını çit ile çeviririm. (Köpek bahçede rahat rahat dolaşabilsin diye.) Unutmadan bahçeye küçük bir kulübe koyup bbq ve bisikletleri o bölgeye koyarım. Bu sayede hem kendi sebzelerini yersin hem bahçenden meyvelerini yersin. Artan meyveleri ise aracı ile anlaşıp satabilirsin yada internetten kendin satabilirsin yada marmelat yapıp kavanoz ile satabilirsin.

2 dönümlük bir arsanız var, ne yaparsınız?
Arsanın imar hakkına ya da kullanım durumuna göre değişir. Tarlaysa pek bir şey etmez, mesken yapılacak imar hakkı varsa parselleri TAKS/KAKS oranına göre bölüp (4/5 parça) bir müteahhitle satılan villaların gelirinden iyi bir pay almak üzerine satış yaptıracak şekilde anlaşırım.

Tabii bölünmüş parsellerde evleri kendim yaptıracak param varsa (ki şu anda 4-5 ev için yok) kendim yaptırıp kârımı yükseltirim.

Birçok ilde imara açık toplam 120 bin dönümden fazla arsamız mevcut. 5-10 sene sonra şu anki değerinin 10 katına çıkacağı için şu an satmayacağız.

Eğer imara kapalı olup tarla vasıfında olsaydı köylülere yıllık kiralardım.

Para kazanıp daha çok dönüm alıp bu adam gibi yapardım :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı