2 ekran kartı almak iyi mi?

kafalpmis

Hectopat
Daha fazla  
Nvidia GTX760 yerine 2 tane AMD HD7850 almak aynı fiyata geliyor. Bilmek istedeğim 2 ekran kartının çekirdek hızları toplanıyor mu? Birde 2 ekran kartı almak akıl kârı mı?
Uzun ömurlülüğü de hesaba katın lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben GTX 760 kullanıyorum. CrossFire'da tam performans alamıyorsunuz. HD 7850 GTX 760'dan düşük bir GPU'ya sahip. Çekirdek hızlarına bakmayın. Önemli olan GPU'su. Tek kart almanız daha iyi.

Başlangıçta tek GPU için @Silinen üye arkadaşa katılıyorum. Seçim senin NVidia ve AMD oyun yapımcısına ve kullanılan teknolojiye göre avantaj sağlıyorlar. PhysX ve MontleX kavgası sürecek. En azından DirectX 12 yerleşene kadar.

HD-7850 ve GTX 760 bu sene için her oyunu Full HD çözünürlükte Ultra-High ayarlarda oynatır ancak seneye ne olur bilmem. Aşağıdaki indimdeki seçeneğide düşünün ;

TeknoBiyotik: Sapphire Radeon Dual-X R9 280 With Boost 3GB DDR5 384 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı (11230-00-20G) - Ekran Kartı - PC Bileşenleri

Arkadaşlar r serisi sorunlu bir seri. Artifackt sorunu var r serisinde. GTX 770 ve Gtx760 alınmalı alınacaksa. Ancak HD7850 şu an sana yeter. Gtx800 serisi çıkınca güzel bir kart alırsın. 800 serisi çıktığında hem 700 serisi de baya ucuzlar. Beklemek şu an en iyisi senin içi yani.

Kesinlikle tek ekran kartı. Zira 2 tane kullanması hem uğraş açısından hem de donanım açısından bir çok zorluğa sahip. Siz GTX 760 alınca 500 watt ile bile kullanabilecek iken 2 tane 7850 için hem daha yüksek bir güç kaynağına hem ekran kartlarını besleyebilecek bir işlemciye hemde 2 tane ekran kartını taşıyabilecek özelliklere sahip anakartınızın olması lazım. Ki bunlar bile tam doğru olunca 2. karttan %100 performans alamayacaksınız bir de öyle düşünün. (y)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı