2. EL 1080Ti vs Sıfır RX 5700XT

gablov

Hectopat
Yer
Königsberg
Daha fazla  
Selam,
Yakın zamanda (yakın zamanda diye diye 20 tane post açtık neyse devamıda gelir.) PC toplayacağım.
Karşımda iki seçenek var. 2. El 1080 Ti ya da sıfır bir RX 5700XT ekran kartı.
Amacım 1080P çözünürlükte bana uzun süre çoğu oyunu oynatabilmesi. Kartın zamanın geçmesi ile birlikte daha az geride kalması.

Eğer seçimim 1080 Ti olursa;
-Kartın garantisinin olmasına.
-Kutusunun olmasına (önemli sayılmaz sanırsam).
-Mining yapılmamış.
-Temiz bir kart olmasına.
-Faturasının olmasına.
Dikkat edeceğim. Fakat maalesef Türkiye'de yaşıyoruz. Her türlü bir yönden dolandırılma ihtimalimiz var her ne kadar temkinli de olsak.

-Sizce bu noktada bana daha çok dayanabilmesi ve performansı açısından 2. el 1080 Ti mi, sıfır RX 5700XT mi tercih etmeliyim?

-Şayet 2. el kart alacaksam nelere dikkat etmeliyim? Tavsiyeleriniz nelerdir? Mining yapılıp yapılmadığını nasıl anlarım?
(Sahibinden üzerinden elden alırım alacaksam.)

Artık hangisini tercih edersiniz bilmem ama ikinci el alacaksanız bunlara dikkat edin.
Çok uzun süre mining yapılmadıysa anlamanız çok çok zor, hatta anlayamazsınız bile denebilir.
Kartı gözle görün mutlaka. Herhangi bir çizik, ezik ya da kusur var mı diye bakın.
Kartın kutusu, faturası, garantisi mutlaka olsun.
Fatura tarihine bakın. Çok uzun süre kullanılmış kartlar mümkünse 2. tercihte kalsın.
Kartın gerekli testlerini yapın. Bu testleri Furmark, Valley Unigine tarzı programlarla yapabilirsiniz.
Kartla oyun da oynayın. MSI AfterBurner açık olsun tabii ki de oynarken. Oyun sırasında herhangi bir GPU dalgalanması, görüntüde bozulma, aşırı ısınma gibi durumlara dikkat edin. Herhangi bir anormallik olmasın.
Sıcaklıklara ve buna bağlı fan hızına dikkat edin.

İşlemciniz nedir?
R5 3600 planlıyorum.

10 FPS az al ama sıfır ürün al. Arada dağlar kadar fark yok. Boşuna riske atma kendini. RX 5700XT için MSI, Asus ve Gigabyte'ı bekle.

3GB VRAM farkı çok gözüme bakıyor beni daha uzun süre götürmesi için. Bir de oyun içinde 40 FPS'ye kadar farklar var.

Artık hangisini tercih edersiniz bilmem ama ikinci el alacaksanız bunlara dikkat edin.
Çok uzun süre mining yapılmadıysa anlamanız çok çok zor, hatta anlayamazsınız bile denebilir.
Kartı gözle görün mutlaka. Herhangi bir çizik, ezik ya da kusur var mı diye bakın.
Kartın kutusu, faturası, garantisi mutlaka olsun.
Fatura tarihine bakın. Çok uzun süre kullanılmış kartlar mümkünse 2. tercihte kalsın.
Kartın gerekli testlerini yapın. Bu testleri Furmark, Valley Unigine tarzı programlarla yapabilirsiniz.
Kartla oyun da oynayın. MSI AfterBurner açık olsun tabii ki de oynarken. Oyun sırasında herhangi bir GPU dalgalanması, görüntüde bozulma, aşırı ısınma gibi durumlara dikkat edin. Herhangi bir anormallik olmasın.
Sıcaklıklara ve buna bağlı fan hızına dikkat edin.

Evet dediklerinize katılıyorum. En az kullanılmışını almaya çalışacağım. Fiziksel olup görmeden çalıştırmadan kesinlikle almam zaten. Kartın stabil olup olmamasına bakacağım. Bu durumda 1080Ti mı almalıyım?
--
Temel amacım ekran kartının olduğunca uzun süre götürmesi beni, oyunları en azından mediumda 3-4 sene açması.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı