2.el 2000 TL iPhone önerisi

Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. Android cihazlardan sonra, artık Apple kullanmak istiyorum.
İkinci el olarak 2000 TL bütçe ile alınabilecek en iyi iPhone modeli nedir?

8'den aşağısı pek kurtarmaz artık. 6-6S sahibi olsan hala kullanılır evet ama yeni alacağın ve en azından 2-3 yıl kullanacağını düşünürsek en az 8 almalısın derim.

Hocam ben geçenlerde 64gb 6s vardı satıp üstüne 500 ekleyip 2. El temiz bir 128gb lık 7 aldım bence 6s te iş görür şu an fakat ben orda tuşun fiziksel olmasını sevmediğim için bir de şarj dayanmıyordu değiştirdim

iPhone 6S al derim. 2.el platformlarda(Letgo vb.) araştırma yaparak veya telefonculardan inceleyerek alabilirsin. Ben 2 gün önce telefoncudan 1600tl ye temiz iPhone 6s 16gb aldım hani benim depolamayla ilgili fazla ihtiyacım yok o yüzden temiz birşey olsun depolama az olsada mantığıyla aldım ben. Tabii sen araştırırsın 1800 e gider 32/64 gb bulursun temiz birşey alırsın. O biraz da olduğun konuma bağlı. Yani burdaki satan ile orda satan aynı değil. Telefon canavar gibi.

8'den aşağısı pek kurtarmaz artık. 6-6S sahibi olsan hala kullanılır evet ama yeni alacağın ve en azından 2-3 yıl kullanacağını düşünürsek en az 8 almalısın derim.
2000 TL ye güzel bir 6S bulabilir ve telefon halen güncel(iOS 14). 2-3 yılı çıkarabilir yani. 2000TL'den bahsediyoruz.

6s ve 6s Plus modelleri geçtiğimiz günlerde yeni güncellemesi olan IOS 14'ü aldı. 6 ve 6 Plus modelleri ise bu güncellemeyi almadı. Normal koşullarda 6s ve 6s Plus modellerinin son güncellemesi olması gerekiyor fakat benim düşüncem hala en çok kullanılan modellerden biri olan 6s ' in ve buna bağlı olarak 6s Plus'ın güncelleme almaya devam edeceğini düşünüyorum. Bu yüzden en kötü ihtimalle 6s 64GB almanı tavsiye ederim.

2000 TL ye güzel bir 6S bulabilir ve telefon halen güncel(iOS 14). 2-3 yılı çıkarabilir yani. 2000TL'den bahsediyoruz.
Bulamaz demedim, güncelliğini yitirdi dedim. Sıfır almış olsa evet hala kullanılırdı ama bence alınmaz artık. Sonunun artık yaklaştığını düşünüyorum.
İşletim sisteminin güncel olması telefonun güncel olduğu anlamına gelmiyor benim için. İşlemcisi, bataryası, kamerası vs. üst modeller ile yarışamaz. Güncellikten kastım bu.

Aslında telefon işinin tamamen şahsın kendi zevkleri ve telefondan beklentisi üzerine olduğunu ve bu yüzden kendisinin seçmesi gerektiğini düşünüyorum. Yani araştırmalar yaparak bütçene uygun modelleri kıyaslayarak hangi modelin en çok hoşuna gittiğini ve işini gördüğünü kendin tespit etmen en mantıklısı olacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı