2.El Bilgisayarın Sağlam Olduğunu Nasıl Anlarız?

Emirhan.ipek01

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 2.el bilgisayar alıcam da gidip deme şansım var. Bilgisayarın nasıl sağlam ve stabil çalıştığını anlarım?

Not : Adminler Türkçe hatam olabilir. N'olur ceza vermeyin. Bu konu benim için önemli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart ve RAM konusunda şüphen olmasın. Bilgisayar açılıyorsa 2'side sağlamdır. Zira en son bozulan parçalardır. HDD için özel test programları var, oradan sağlığını kontrol edebilirsin. Tam adını bilmiyorum, sorarsanız söylerler. Ekran kartı içinse markası önemli. Isı değerleri ve iyi bakılmış mı o önemli. Üstünde 2 parmak toz kaldıysa yanıyordur büyük ihtimal. Güç kaynağı özellikleri önemli, çok eskiyse verimini kaybedip sesli çalışmaya başlamış olabilir. İşlemcide pek sıkıntı olmaz gibi, siz alacağınız sistemi ve fiyatını söyleyin yardımcı oluruz. Mesela GTA 5 için almaya çalıştığınız sistem sizi üzebilir, en azından yorum yaparız.

CPU, GPU, Ram Stres testleri mevcut. 1-2 saat kadar bu testleri yap arızalıysa belli eder kendini. Bir de anakartın ısısına bak. Özellikle ekran kartının takılı olduğu yerin alt kısmına bak. Ben aldım geçenlerde şuan iade etmek istiyorum ama almıyor adam. 100 derece sıcaklığında ekran kartının alt kısmı :(. HDD için de HD Tune ile tarama yap. Hızlı değil, yavaş tarama yap.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı