Tabii ki var, soğutucunun fanları bozuk değilse buna sebep olan termal macun zaten. Eğer bir deneme daha yapmak istiyorsanız o kenara yayılmış tüm termal macunları çipin yüzüne herhangi bir plastikle/eski kredi kartı benzeri bir şeyle düzgünce, çipin yazıları okunmayacak ve yüzü görünmeyecek şekilde yayın. Sonra kartı takıp tekrar yük altına sokun ama çok dikkatli olun. Yük altındayken sıcaklığı anında gözleyebileceğiniz bir durumda test edin. Ekran kartı yine kısa süre içerisinde 75'in, en fazla 80'in üstüne çıktığı an programı kapatın ve kaliteli bir termal macun alın.

Gündüz kaliteli bir macun alın.
Orijinal Arctic MX5 olabilir mesela.
Mümkünse pedleri de iyisinden bulun ve değiştirin.
Bu değişimden tam verim almak için macunun tutunmasına izin verin, acele etmeyin. İşlemleri yapıp kartı kapatın ama 5-6 saat dinlendirdikten sonra kullanmaya başlayın.

Elimde kule tipi fan aldığımda verdikleri dandiğin biraz üstü bir macun var dediğiniz gibi iyice temizleyip kendim macunlayıp yarın teste sokacağım durumu buradan yazarım bir farklılık olursa yine yardımınızı beklerim teşekkğr ederim şimdiden iyi akşamlar.

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. Dediğiniz gibi açıp iyice temizleyip macun sürdüm ve beklettim. Bugün arkadaşın kasada denedim ve sorunsuz 80 dereceyi bile görmeyen seviyelere getirdim kartı. Konu kapanabilir daha sonra bu konuyu merak eden arkadaşlar için de termal macunu ve pedleri kesinlikle kontrol etmeden bozuk olduğu kanısına varmayın. Valorant 1080p full ayar

Dosya Ekleri

• 755F9A50-06F7-4B1F-8F0B-1EC34DE35810.jpeg
    755F9A50-06F7-4B1F-8F0B-1EC34DE35810.jpeg
    206,4 KB · Görüntüleme: 90
  • AC32FCE9-E125-4C7B-90A1-2FB4993624E7.jpeg
    AC32FCE9-E125-4C7B-90A1-2FB4993624E7.jpeg
    72,8 KB · Görüntüleme: 87
  • FC73000F-D1EE-4294-AFBF-039D48EC47F4.jpeg
    FC73000F-D1EE-4294-AFBF-039D48EC47F4.jpeg
    112,5 KB · Görüntüleme: 93
Son düzenleme:
Elimde kule tipi fan aldığımda verdikleri dandiğin biraz üstü bir macun var dediğiniz gibi iyice temizleyip kendim macunlayıp yarın teste sokacağım durumu buradan yazarım bir farklılık olursa yine yardımınızı beklerim teşekkğr ederim şimdiden iyi akşamlar.

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. Dediğiniz gibi açıp iyice temizleyip macun sürdüm ve beklettim. Bugün arkadaşın kasada denedim ve sorunsuz 80 dereceyi bile görmeyen seviyelere getirdim kartı. Konu kapanabilir daha sonra bu konuyu merak eden arkadaşlar için de termal macunu ve pedleri kesinlikle kontrol etmeden bozuk olduğu kanısına varmayın. Valorant 1080p full ayar
Hayırlı olsun.
Güle güle kullanın.

Hiçbir ekran kartı düzgün bir termal macunla yenilenip de yük altında 100 dereceyi görmez. Hukuki hiçbir hakkın yok, ekran kartını senin bozup bozmadığını kanıtlayamazsın. Belki ekran kartı bozuk bile değildir, 100+ dereceye varan kart zaten çalışmaz. Senin önce o ekran kartının macununu Arctic MX-4, Xigmatek Powerful benzeri kaliteli macunlarla yenileyip kartı yük altına sokman, yük altında ekran kartı için 75 derece ve altı dediğimiz serin sıcaklıklarda çalıştırarak sorun çıkarıp çıkarmadığını gözlemlemen gerek.

Ek bir varsayım: Yük altında hemen 100 dereceyi gördüğüne göre o kartın sahibi deneyimsiz biri olabilir, söylediğin gibi ekran kartınının macununu değiştirmiştir ama ucuz, çamur gibi termal macunlardan kullanmıştır ve sana iyilik yapayım derken kötülük yapmıştır. Bazı ucuz macunlar o kadar rezil bir kıvama sahip ki adeta yok olup dağılıyor. Bu da soğutucu bloğuyla yeterli iletkenliği sağlayamayan çipin yük altında çok kısa sürede 100 dereceye vurmasını sağlayabilir.
Varsayım gerçekmiş, arkadaş iyilik yapayım derken istemeden kötülük yapmış 😀 Kartınızı serin (max 75) kullanın ki ömrü uzun olsun, ek olarak bu karta overclock yapmayın

Bir de şu şekilde kartınızın verdiği FPS kendi monitörünüzün yenileme hızından çok çok yüksek olduğu durumlarda FPS'i kısın. Saniyede 325 kare görmüyorsunuz, oradaki 325 sadece sayıdan ibaret olarak kaldığından tek yaptığı ekran kartına gereksiz yük bindirip yine gereksiz elektrik çekmek. Örnek olarak monitörünüz 60 Hz ise 80-90 kareyle sınırlandırabilirsiniz.

1655831504240.png

Son düzenleme:

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. Dediğiniz gibi açıp iyice temizleyip macun sürdüm ve beklettim. Bugün arkadaşın kasada denedim ve sorunsuz 80 dereceyi bile görmeyen seviyelere getirdim kartı. Konu kapanabilir daha sonra bu konuyu merak eden arkadaşlar için de termal macunu ve pedleri kesinlikle kontrol etmeden bozuk olduğu kanısına varmayın. Valorant 1080p Full ayar

Süper bir konu. Sorun mantıklı bir şekilde bulunmuş. OP sonuçları atmış (bazıları çözümü bulunca hemen kaçarlar yazmaya bile gerek duymazlar).

PS: O yukarıdaki ilk macun nasıl bir termal macun(!)...

Rezalet yoğurt gibi bir şey. Isınmış olsa bile bu kadar cıvık olmaması gerek, direkt bakınca anlıyor insan.

Dosya Ekleri

• 1655757439356.png
    1655757439356.png
    118,2 KB · Görüntüleme: 58
Varsayım gerçekmiş, arkadaş iyilik yapayım derken istemeden kötülük yapmış 😀 kartınızı serin (Max 75) kullanın ki ömrü uzun olsun, ek olarak bu karta overclock yapmayın.

Bir de şu şekilde kartınızın verdiği FPS kendi monitörünüzün yenileme hızından çok çok yüksek olduğu durumlarda FPS'i kısın. Saniyede 325 kare görmüyorsunuz, oradaki 325 sadece sayıdan ibaret olarak kaldığından tek yaptığı ekran kartına gereksiz yük bindirip yine gereksiz elektrik çekmek. Örnek olarak monitörünüz 60 Hz ise 80-90 kareyle sınırlandırabilirsiniz.

Eki Görüntüle 1427109

Vallahi iyilik değil amacı bozulduğunu sanıp yarı fiyatına sattı kartı iyi de oldu 😅 arkadaşımın bilgisayarında denedim o yüzden FPS'i kitlemedim kendim öyle kullanırım her zaman zaten. Benim PSU'da 8 pin çıkışı yoktu bugün aldım 2xmolex to 8pin bakalım birazdan eve gidip PSU kaldıracak mı onu deneyeceğim. PSU Cooler Master 460W düz.

Ya düşüncem kaldırır sıkıntı olmaz da işlemci i3 540 o darboğaz yapar PSU 550W olsaydı en azından overclock ayarlarını bozmadan oynatırdım.

Son düzenleme:
Vallahi iyilik değil amacı bozulduğunu sanıp yarı fiyatına sattı kartı iyi de oldu 😅 arkadaşımın bilgisayarında denedim o yüzden FPS'i kitlemedim kendim öyle kullanırım her zaman zaten. Benim PSU'da 8 pin çıkışı yoktu bugün aldım 2xmolex to 8pin bakalım birazdan eve gidip PSU kaldıracak mı onu deneyeceğim. PSU Cooler Master 460W düz.

Ya düşüncem kaldırır sıkıntı olmaz da işlemci i3 540 o darboğaz yapar PSU 550W olsaydı en azından overclock ayarlarını bozmadan oynatırdım.
İşlemci de lazım şimdi.
Anakartı da satıp biraz nesil yükseltmenizi öneririm.

460w PSU da sorun çıkarabilir. İyi bir şey mi bari?

İşlemci de lazım şimdi.
Anakartı da satıp biraz nesil yükseltmenizi öneririm.

460W PSU da sorun çıkarabilir. İyi bir şey mi bari?

Çin'den Xeon X3450 söyledim geliyor şimdi. Başka bir sorum, kaldırdı sorun çıkmadı ama Valorant'ı işlemciyi i3 540 Stok halde pek kaldırmıyor ne kadar overclock yapabilirim işlemciye. 4.2GHz de stabiliteyi ayarlamıştım ama ekran kartını takınca gitti ayar kaldırmadı PSU.

Çin'den Xeon X3450 söyledim geliyor şimdi. Başka bir sorum, kaldırdı sorun çıkmadı ama Valorant'ı işlemciyi i3 540 Stok halde pek kaldırmıyor ne kadar overclock yapabilirim işlemciye. 4.2GHz de stabiliteyi ayarlamıştım ama ekran kartını takınca gitti ayar kaldırmadı PSU.
GTX 770 hatırladığım kadarıyla tam yükte 230 Watt çekiyor. Senin güç kaynağın da muhtemelen iki 12V kanalından max 310 watt civarı veriyor. Bunlar en maksimum değerler. İşlemciye overclock yapmakla uğraşma, 12 volt kanalından 400 watt ve üstü güce sahip yeni bir güç kaynağı al. Örnek: Garantili aerocool vx 500w güç kaynağı - Güç Kaynağı ve Tüm Masaüstü Bilgisayar Parçaları sahibinden.com'da - 1033355876

Technopat Haberler

Geri
Yukarı