2. el iPhone alırken nelere dikkat edilmeli?

Bütçe
7000
Gene çağ atlarsınız orası kafi fakat sizi daha çok götürecek attan inip yakışıklı ama yorgun ata binmeyi tercih ediyorsunuz. E tabii 12 ve üst modellerine geçmediğiniz sürece. İlla geçecekseniz kontrol edeceğiniz bir sürü etken var. Misal model numarasının m ile başlaması gerek bu ürünün 0 cihaz yani temiz bayiden alınmış olduğunu gösterir ama başka bir harf ile başlar ise teşhir ürünüdür. True tone aktarma yapıyorlar ancak Face ID zor diye biliyorum Face ID iptal olan telefonda ekran değişikliği mevcuttur buna da dikkat edin ama siz gene benim ilk iki cümlemi tekrar okuyun :)
12 ve alt modeller gayet kullanılabilir durudumda. 11 Pro Max, 11 Pro, 11, XS Max, XS, XR vs.

Gene çağ atlarsınız orası kafi fakat sizi daha çok götürecek attan inip yakışıklı ama yorgun ata binmeyi tercih ediyorsunuz. E tabii 12 ve üst modellerine geçmediğiniz sürece. İlla geçecekseniz kontrol edeceğiniz bir sürü etken var. Misal model numarasının m ile başlaması gerek bu ürünün 0 cihaz yani temiz bayiden alınmış olduğunu gösterir ama başka bir harf ile başlar ise teşhir ürünüdür. True tone aktarma yapıyorlar ancak Face ID zor diye biliyorum Face ID iptal olan telefonda ekran değişikliği mevcuttur buna da dikkat edin ama siz gene benim ilk iki cümlemi tekrar okuyun :)
Ve FaceİD sadece ekran değişimiyle bozulmaz. Bu kadar kesin konuşamazsınız.

Merhaba, elimde POCO X3 Pro 8/256 mavi renk var 8 ay garantili satıp iPhone SE 2020 almayı düşünüyorum. Tabii ki 2. el fakat içinin açılıp açılmadığını anlayabilir miyim bilmiyorum. İnternette araştırdım işte yalama olur boyası kalkar vb. peki bunu kolay anlamanın veya normal gözle anlamanın yolu var mıdır? İçini açan adam kauçukla falan açarsa boya kalkmaz mı ya da yeni vida takarsa. Şimdiden teşekkürler.
Pil sağlığı, truetone, touch id, kutu ve fatura, kamera(ois çalışıyor mu kontrol ediniz.) Ahize, hoparlör, şarj söketi, kablo, cihazın altındaki vidalar, ışık, titreşim motoru, sensörler, ve IMEI kodunu E-Devletten sorgulayın.

Son düzenleme:
12 ve alt modeller gayet kullanılabilir durudumda. 11 Pro Max, 11 Pro, 11, XS Max, XS, XR vs.

Ve FaceİD sadece ekran değişimiyle bozulmaz. Bu kadar kesin konuşamazsınız.
Normalde ekran değişmiş diye birşey yok yani :D? Ekran hasarlarında dot projector arızalanır.

Proximity sensör
Flood illuminator
Dot projector
Ambient light sensor
Infrared camera gibi sensörlerden birinin bozulması FaceİD'i devre dışı bırakır.
Sıvı teması
Darbe sonucu hasar alması
İş bilmeyen kişilerin tamiri
Yıpranma sonucu FaceİD bozulabilir ve çok daha fazla nedeni olabilir. Ve ayrıyeten SE 2020'de FaceİD değil Touch İD bulunuyor.

Herkes X3 Pro'dan gecmeye degmez demis de oyun oynamiyorsaniz iPhone 7 Plus bile X3 Pro'dan sonra cag atlamis gibi yapiyor. iOS stabilitesi bambaska bir sey.

Ayrica X3 Pro kronik sorunu bulunan vasat bir telefon. iPhone 7 Plus'a gectim kisa sureligine, sonrasinda ise satip ustune ekleyip iPhone XR aldim. Zaten iPhone X ve ustu butun iPhone modelleri, X3 Pro'ya kiyasla upgrade sayiliyor donanimsal acidan bakarsak. A12 Bionic, Snapdragon 860'tan daha guclu bir SoC. Bu da XR, XS ve XS Max'te bulunuyor. SE 2020'de de A13 Bionic bulunuyor. X3 Pro kamera olarak 4 kamera bulundurmasi acisindan guzel olsa da ana kamerasi pek basarili degil. GCAM kurmama ragmen 7 Plus'a anca yetisiyordu. XR ile kiyasladigimizda da geride kaliyor.

Yerinizde olsam sırf iPhone kullanmak için POCO X3 Pro'yu ikinci el iPhone SE 2020'ye değişmezdim. Elinizdeki telefon gayet güzel.
MIUI in stabilitesini beğenmiyorum sistem uygulamaları kaldırılmıştır kendi uygulamalarinda reklam çıkıyor , MIUI launcher çöküyor gına geldi artık bundan önce de iPhone vardı tekrar donucem s21 almayı düşündüm ama bütçe yetmiyor yurt disilara da IMEI atilmiyor

SE 2020 kullanmış biri olarak bu hatayı yapmanızı önermem.

Merhaba, elimde POCO X3 Pro 8/256 mavi renk var 8 ay garantili satıp iPhone SE 2020 almayı düşünüyorum. Tabii ki 2. el fakat içinin açılıp açılmadığını anlayabilir miyim bilmiyorum. İnternette araştırdım işte yalama olur boyası kalkar vb. peki bunu kolay anlamanın veya normal gözle anlamanın yolu var mıdır? İçini açan adam kauçukla falan açarsa boya kalkmaz mı ya da yeni vida takarsa. Şimdiden teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı