2.el PC toplayıp satmak mantıklı mı?

i5 2500 / ECS H61H2-M17 / RX460 (2 GB) / 8 GB 1600MHz RAM / 120GB SSD / 500GB HDD / herhangi bir 400W kasa.
Böyle bir sistem düşündüm. Hepsini Sahibinden'den GET ile aldıktan sonra toplayıp ufak bir karla satmayı düşünüyorum. Sizce mantıklı mı? Uğraşmaya değer mi?
Bunların hepsi yaklaşık 1500TL'ye gelicek
Anca bilgisayardan anlamayanları kandırırsın. Kimsenin kasıtlı bir şekilde yeni bilgisayar olarak 2. Nesil İ5 li sistem alacağını sanmıyorum.

Bence parçalarda bir sıkıntı yoksa güzel bir fikir. Çünkü sıfır alamayıp ikinci el kasalara yönelen çok kişi var ve çoğu da parçaları bilmiyor kazık yiyor. Bence güzel sistemler toplayıp biraz da kar ile satmak güzel bir şey hem almak isteyenlere bir nevi rehberlik yapmış oluyorsun.

Bence parçalarda bir sıkıntı yoksa güzel bir fikir. Çünkü sıfır alamayıp ikinci el kasalara yönelen çok kişi var ve çoğu da parçaları bilmiyor kazık yiyor. Bence güzel sistemler toplayıp biraz da kar ile satmak güzel bir şey hem almak isteyenlere bir nevi rehberlik yapmış oluyorsun.
Asıl bu sistemi alarak kazık yiyecekler :)

Çok fazla kar edeceğini sanmıyorum. Belki ufak tefek kar edersin ama bu kadar uğraşa değer mi? Sanmam. Bu işi yapan bazı arkadaşlara denk geliyorum, Letgo üzerinde bilgisayarımı ilana koyduğum için kendileri kar etmek için bana ne ölü teklifler veriyorlar, belli ki pek kazançlı bir durum değil. Koyduğum fiyatın 1.100 TL altını öneren oldu tek seferde. İnsanlar kafayı yemiş olmalı :)

Eğer parçaları ucuzdan bulursan tabi 100 200 lira kar edecek şekilde ya da daha fazla da olabilir satabilirsin. Hatta sen yine iyi bir şey yapacaksın, sistemi hazırlayıp satacaksın. Çoğu kişi piyasa altı fiyata satılan ürünleri alıp normal fiyatına geri satıyor. 50-100 lira ne kazanırsa artık. Ben de yapmıştım hatta ne diyeyim :d 700 liradan güzel bir sistem gördüm ve direkt almıştım, biraz kullandım ve 1100 liradan alıcısı çıktı, sattım. Yani senin yapacağın hiç yanlış bir şey değil aksine tutturursan güzel olur, 2. el alım satımcı gibi. Ama zor iş. Aldığın bileşenler bozuk çıkarsa, yani sattıktan sonra hemen bozulursa falan hoş olmaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı