VCCSA nın ne olduğunu buldum System Agent Voltage mış ama VCCIO nun bende hangi ayar olduğunu anlamadım.@CursedNN Bu ayarlara çok yabancıyım maalesef. Bellekleri dediğim şekilde taktıktan sonra XMP aktifken, BIOS'tan fast boot kapalıyken ve VCCSA 1.20V, VCCIO 1.25V iken Prime95'de hata alıp almadığını kontrol eder misin?
VCCSA 1.20V, RAM Voltajı 1.36 ile testleri yaptım ve hata almadım. (VCCIO araştırdığım kadarıyla bende yokmuş işlemciden dolayı)VCCSA nın ne olduğunu buldum System Agent Voltage mış ama VCCIO nun bende hangi ayar olduğunu anlamadım.
Biraz ufak ayarlar denedim tek sabit tuttuğum ayar VCCSA 1.20V oldu. Sonrasında Timingleri 15 17 17 36 yapıp command rate 1N Ram voltajını 1.37V yaptım malesef açılmadı sonra bu ayarları tek tek denedim mesela sadece timingleri değiştirim veya sadece command rate 1N denedim ve yine açılmadı şuan tek açabildiğim ayar default xmp timingleri ile 1.36V 2N command rate. Kit farkı olunca hiç ayar yapmaya gelmiyor anladığım kadarıyla. Ek olarak 1.36V ile sanki fps droplar çok ufak azaldı gibi siz de demiştiniz 4 ram ve ranklar farklı voltaj yükseltmek işe yarayabilir diye. Voltaj'ı ufak ufak yükseltip son stabil çalıştıkları yerde durup tekrar bakacağım.VCCSA nın ne olduğunu buldum System Agent Voltage mış ama VCCIO nun bende hangi ayar olduğunu anlamadım.
VCCSA 1.20V, RAM Voltajı 1.36 ile testleri yaptım ve hata almadım. (VCCIO araştırdığım kadarıyla bende yokmuş işlemciden dolayı)
VCCSA nın ne olduğunu buldum System Agent Voltage mış ama VCCIO nun bende hangi ayar olduğunu anlamadım.
VCCSA 1.20V, RAM Voltajı 1.36 ile testleri yaptım ve hata almadım. (VCCIO araştırdığım kadarıyla bende yokmuş işlemciden dolayı)
Biraz ufak ayarlar denedim tek sabit tuttuğum ayar VCCSA 1.20V oldu. Sonrasında Timingleri 15 17 17 36 yapıp command rate 1N Ram voltajını 1.37V yaptım malesef açılmadı sonra bu ayarları tek tek denedim mesela sadece timingleri değiştirim veya sadece command rate 1N denedim ve yine açılmadı şuan tek açabildiğim ayar default xmp timingleri ile 1.36V 2N command rate. Kit farkı olunca hiç ayar yapmaya gelmiyor anladığım kadarıyla. Ek olarak 1.36V ile sanki fps droplar çok ufak azaldı gibi siz de demiştiniz 4 ram ve ranklar farklı voltaj yükseltmek işe yarayabilir diye. Voltaj'ı ufak ufak yükseltip son stabil çalıştıkları yerde durup tekrar bakacağım.
3600 MHz 18 21 21 41 1.36V VCCSA 1.20V ile açıldı ve aynı değerlerle 1.35V denedim pc yine açıldı baya sevindim ilk defa 3200 üstünde açıldı fakat testlerde çok hata verdi ama doğru yoldayız diye düşünüyorum.Şu programla test edebilirsin stabiliteyi. Hiç hata almaman lazım.
Rehber: TestMem5 Kurulumu
Konularda sürekli anlatmak istemediğimden direkt böyle bir konu açıp ihtiyaç duyduğumda linkini atmaya karar verdim. Memtest86 önermek yerine bu konuyu atabilirsiniz. :) Öncelikle buradan dosyayı indirip RAR arşivinden çıkartıyoruz...www.technopat.net
3600 MHz 18 21 21 41 1.35V veya biraz daha yüksek voltajla deneyebilirsin. Tutarsa 17 19 19 vs. denenebilir.
Hocam merhaba ben 1 ayar daha değiştirmiştim onu söylemeyi unutmuşum ve aldığım hataları biraz araştırınca o ayardan kaynaklı bir sorun olabilir mi diye size bir danışmak istedim. CPU load line calibration (LCC) Ayarını auto' dan level4(oc recommended )'a almıştım ve yine az çok anladığım kadarıyla 3600 de çalıştırmaya baya yaklaşmışız. Acaba bu Asus bios'u ve ayarları bilen tanıdığınız biri var mı ? Siz bu ayarlara yabancıyım demiştiniz ama ben çözebileceğinizi düşünüyorum daha ilk verdiğiniz değerlerle ilk defa 3600 çalıştırabildim sonuca yakınız bence.Şu programla test edebilirsin stabiliteyi. Hiç hata almaman lazım.
Rehber: TestMem5 Kurulumu
Konularda sürekli anlatmak istemediğimden direkt böyle bir konu açıp ihtiyaç duyduğumda linkini atmaya karar verdim. Memtest86 önermek yerine bu konuyu atabilirsiniz. :) Öncelikle buradan dosyayı indirip RAR arşivinden çıkartıyoruz...www.technopat.net
3600 MHz 18 21 21 41 1.35V veya biraz daha yüksek voltajla deneyebilirsin. Tutarsa 17 19 19 vs. denenebilir.
3600 MHz 18 21 21 41 1.36V VCCSA 1.20V ile açıldı ve aynı değerlerle 1.35V denedim pc yine açıldı baya sevindim ilk defa 3200 üstünde açıldı fakat testlerde çok hata verdi ama doğru yoldayız diye düşünüyorum.
Şu ilk testin sonucu 1,36V Prime95 ile denerken çok kısa sürede verdiği hata.
Eki Görüntüle 2385352
Bu da ikinci testin sonucu 1.35V TestMem5 ile aldığım sonuç.
Eki Görüntüle 2385353Eki Görüntüle 2385354
1.365 - 1,37 şeklinde devam ettim daha hızlı hata almaya başladım.
1,365 V
Eki Görüntüle 2385363
1.37 V
Eki Görüntüle 2385364
Hocam merhaba ben 1 ayar daha değiştirmiştim onu söylemeyi unutmuşum ve aldığım hataları biraz araştırınca o ayardan kaynaklı bir sorun olabilir mi diye size bir danışmak istedim. CPU load line calibration (LCC) Ayarını auto' dan level4(oc recommended )'a almıştım ve yine az çok anladığım kadarıyla 3600 de çalıştırmaya baya yaklaşmışız. Acaba bu Asus bios'u ve ayarları bilen tanıdığınız biri var mı ? Siz bu ayarlara yabancıyım demiştiniz ama ben çözebileceğinizi düşünüyorum daha ilk verdiğiniz değerlerle ilk defa 3600 çalıştırabildim sonuca yakınız bence.
Şu programla zamanlamarı görebiliyor olman lazım. Bir paylaşır mısın?
Hatalar konusunda voltajı arttırmayı veya azaltmayı deneyebilirsin. Düşük voltajın hatalara sebep olduğu gibi gereğinden yüksek voltaj da hatalara sebep oluyor. Ufak ufak azaltarak 1.30V civarına kadar olan voltajları deneyebilirsin. Ayrıca System Agent'i de arttırmayı ve düşürmeyi deneyebilirsin.
Benim de RAMlerle uğraşasım geldi.4133 CL17 1T deneyeceğim.
Bu dediğiniz System Agent'i hangi değerler arasında test edeyim ayrıca bu değerin ram voltajıyla arasındaki ilişki nasıl olmalı biri artarken diğeri de mi artmalı yoksa tam tersi mi?Ayrıca System Agent'i de arttırmayı ve düşürmeyi deneyebilirsin.
Eki Görüntüle 2385812
Böyle bir hata verip açılıyor.
Eki Görüntüle 2385813
Bu dediğiniz System Agent'i hangi değerler arasında test edeyim ayrıca bu değerin ram voltajıyla arasındaki ilişki nasıl olmalı biri artarken diğeri de mi artmalı yoksa tam tersi mi?
Siz de fark etmişsinizdir voltaj yükseldikçe aldığım hatadaki değer 0,4xxxxxx'lerden 0.5 e gelmiş bu durumda 1,36 dan aşağıya gitmeliyiz sizin de dediğiniz gibi ama diğer değerler ve timingler'i bunlara göre ne yapmalıyım?
Vanguard kapattım düzeldi.Program hatalı gösteriyor şu anda. Riot Vanguard yüklüyse ondan kaynaklı olabilir. Şununla da bir dene istersen.
SA ve RAM voltajı arasında doğrudan ilişki yok. Verdiğimiz zamanlamalar ve frekanslar ağırlaştıkça arttırılabilir SA ama gereğinden fazlasını vermenin anlamı yok.
Prime95'de hesaplama sonucunun yanlış olduğunu söylemiş. Daha kötü tahmin yapması daha kararsız olduğunu gösterebilir ama voltajı düşürmenin kesin düzelteceğini göstermez. Tabii denemekte fayda var.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.