arasove
Kilopat
Stok fan bir noktaya kadar iş görüyor ancak benim kafamda da daha sonradan bir kule tipi önermek olacaktı. Salt bütçe üzerinden düşündüğüm için en optimal yolu söylemiştim. Diğer parçalar hayırlı olsun ancak işlemci yerine anakartı tekrar linklemişsin.Ekran kartını yakın zamanda alabilir miyim emin değilim açıkçası. Ancak bütçeyi aşmamak konusunda da katılıyorum size. Tamamen SSD'li bir sistem kurma fikri biraz cezbetti ancak o da bir müddet bekleyebilir ve dediğiniz gibi ekleme yapılabilir. Bakalım parçaları alacağım gün gelsin, neler yaptık ettik güncellerim sizi dilerseniz. Biraz o günkü fiyatlara da bağlı olarak hareket edeceğim. Tahminime göre her türlü Intel biraz daha aşıyor olacak bütçeyi ancak bakalım...
Merhabalar. Stok fanın yetersizliğiyle ilgili araştırmalar sonucu uygun fiyata bir soğutucu da eklemek istedim. Testlere ve forumlara baktığımda yaklaşık 20-25 derecelik bir fark olduğunu gördüğümden işlemciyi tray alıp + bu soğutucuyu da ekledim. Aslına bakarsanız stok fanlı modellerin +300 TL olduğunu düşünürsek, bu soğutucu da 300 TL'ye geldi diyebilirim.
https://www.hepsiburada.com/dark-fr...dkccx123-p-HBCV000002Q8IR?magaza=Hepsiburada& -> 50 TL kupon ile 600
Gigabyte A520M K V2 AMD A520 5100 MHz (OC) DDR4 Soket AM4 mATX Anakart Fiyatları ve Özellikleri -> 150 TL kupon ile 1850 TL'ye de bu parçaları ekledim.
Geriye işlemci ve SSD kaldı yalnızca.
Gigabyte A520M K V2 AMD A520 5100 MHz (OC) DDR4 Soket AM4 mATX Anakart Fiyatları ve Özellikleri -> En iyi fiyat 3492 TL ile burada.
SSD olarak da o noktada ayrı düşmüştük ancak 1 TB'a yöneleceğim gibi duruyor.
WD Blue SN580 WDS100T3B0E 4150/4150 MB/S 1 TB M.2 NVMe SSD Fiyatları ve Özellikleri -> 150 TL kupon ile 2127 TL'ye geliyor.
(1 TB tercih etmemin sebebi eski disklerin birini satacağım PC ile gönderebilmek. Fiyat olarak da 512 GB ile çok bir fark yok aslında 700-800 TL bareminde. Yeni sistemi de direkt olarak sadece 1 TB'lık SSD'ye kurmak istiyorum sanırım)
Bir de son bir sorum olacak. CORSAIR kasamla gelen -9 sene önce alındı- PSU, yeni sisteme takılacak. Değişmemiş tek parça PSU ve ekran kartı olacak baktığınız zaman. Bu güç kaynağı bana sıkıntı yaratır mı? Yaklaşık 10 senelik bir PSU, yeni sistemde bir problem çıkarır mı?
İyi günler...
SSD konusu bir tercih meselesi ancak ekran kartını 4-5 bin liraya alabileceğimizi yineliyorum. Yani SSD'den bin lira, eski kasadan bin lira çıkarabilirsek geriye toplanması gereken 2-3 bin lira kalır. Tabii durumları bilmediğimden yorum yapamam ancak mevcut ekran kartının epey eski bir model olduğunu da unutmamak lazım. Ekran kartında kafanda sıfır alma düşüncesi varsa bunda sabit fikirli olma.
PSU konusu şöyle bir konu hatırladığım kadarı ile 500W bir PSU'ya sahiptin. Eğer ilgili sertifikaları varsa sistemi beslemeye yetiyor. XPG'nin Pylon 500W kaynağı ile nice sistemler kurduk. PSU marka modelini aratıp (sertifika genelde üstünde yazar) bi kontrol edersen problem yaşamazsın. Eğer iyi bir PSU ise problem olmaz.
Her şeyden bağımsız bir soru sormak istiyorum. Ne tür oyunlar oynuyorsun veya hangi oyunları oynamayı planlıyorsun?