2 Gb Ekran Kartı Su Anda Yeterli mi?

kubermcıko

Hectopat
Katılım
25 Kasım 2013
Mesajlar
55
Herkeze merhabalar benim sorum şu : Recep hocam'a geçenlerde r9 280x mi yoksa gtx 770 mi diye bir soru sordum o da bana gtx 770 cevabını verdi.Bende bugün bazı forumlarda gezerken artık 2gb ekran kartı belleğinin oyunlarda yeterli olmadığını ve takılmalara yok açtığını okudum bu doğrumudur ? Örnek olarak watch dogs oyununu ultra da açarken takılmalar yaşandığı söyleniyordu hocam eğer böyle bir durum varsa hangi kartı önerirsin ?

Birde son olarak Asus gtx 770 2gb mi daha iyi soğutur Msı gtx 770 mi ? Karşılaştırma ses üzerine değil soğutma üzerine. @Recep Baltaş
 
2gb VRAM'in yetmediği asparagası Watch Dogs çıktıktan sonra oldu. Olayın aslı şu ki oyunun texture'larını ultra halde açmak için 3gb vram gerekiyor. Açmazsanız 2gb vram ile gayet akıcı bir şekilde sorun yaşamadan oynuyorsunuz.
 
Sayın Berkay Sezer cevabınız için teşekkürler ama herkez başka birşey diyor. Ne yapacağımı şaşırdım başka cevabı olan ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Watch Dogs'un texturelarını ultraya aldığında zaten ekran kartlarının texel doldurma gücünü zorlanıyor. Bu açıdan bakarsak zaten o ayarlar aşırı GPU gücü ve bellek bant genişliği ister, buna sahip olan kartta da 3 GB VRAM mutlaka vardır.
 
Asus, Msi'e oranla 7-10C' daha soğuk yani onu tercih edebilirsin. WD oyununda ise Ultra Texture için 3GB VRam şartını koymuşlar ancak oyunun VRam'i sömürdüğü de bir gerçek. Overclock.net'te GTX 780'de 3GB VRam'in zaman zaman yetmemesinden dolayı takılmalar yaşadığını ima edenler de var. Yani oyun optimize özürlü olduğundan aslında VRam dayanmıyor oyuna.

Gelecekteki oyunlarda Ultra ayar için 3GB VRam şartının olmayacağını da kimse bana garanti edemez. Bakarsın popüler olur diğer oyunlarda?!

Bu yüzden alacaksan R9 280x Toxic al aynı fiyata. Ama gidip de GTX 770 4GB alma. Onun yerine 50 TL daha ekleyip R9 290 alabilirsin ki kendisi GTX 780'den de güçlüdür.
 
1920x1080 çözünürlükte Nvidia ekran kartlarının Watch Dogs'u hangi ayarlarda oynatacağına dair bilgiler var sitesinde. 2GB GTX 770 ile 4GB GTX 770 arasında sadece Textures' yi High'dan Ultra'ya alıyorsun.

Watch Dogs Graphics, Performance & Tweaking Guide | GeForce

watch dogs.jpg
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı