2 GB RAM için İşletim Sistemi Tavsiyesi

T1meG0ESB4ck

Decapat
Arkadaşlar 7 senelik bir Casper laptop kullanıyorum. PC ile gelen işletim sistemi Windows 7 starter. Ancak Windows 7 desteği biterse tekrar format atmak istemiyorum. Acaba Windows 7 üstü bir işletim sistemi kurarsam bilgisayardan tam verim alabilir miyim bilemedim. Bu yüzden bu sisteme en uygun işletim sistemi hangisi acaba?

Sistem özellikleri:

2 GB RAM 1. 86 GB kullanılabilir.
Intel Pentium P6200 2. 13 GHz işlemci.
Bir de Hard diskim bozulduğu için Curcial marka 120 GB SSD aldım. Ancak SSD ile Windows 7 kullanmak pek mantıklı gelmedi bana.
Windows 8. 1 veya 10 düşünüyorum. Sizce hangisini kurmalıyım?
Son olarak kaç Bit kurmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Win 7 Ultimate önerirdim de, daha yeni bir sistem kullanmak istediğinizi belirtmişsiniz.
Win 8.1 Home sürümünü kullandım ve hiç tavsiye etmiyorum.
Win 10`nun daha düşük versiyonlarını kurmanızı öneririm.

402759

Herkese teşekkür ederim.Windows 10 Pro 64 Bit kurdum.SSD olduğu için hiç kasma olmadı.Windows 8.1 biraz sorunlu bir işletim sistemi sanırım.Bu yüzden windows 10 kurdum.64 bit kurma sebebim bazı programların orjinal sitelerinde 32 bit sürümü olmaması.Ama performansı etkiler mi bilemiyorum.
Birde windows 10 kurduğum için elimde windows 7 driver cd var.Sanırım windows 10 sadece 2 tane driver kurmuş ve onlarında sürümleri çok eski.İnternetten tek tek windows 10 uyumlu son sürüm driver bulmam gerekecek sanırım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı