2 GB RAM'li laptopta hangi işletim sistemi kullanılmalı?

Peki Yeni kurulum yaptığımda ve driverları kurduğumdan hemen sonra Performans testi yapabileceğim bir yöntem var mı? Sayısal olarak bir karşılaştırma yapayım. Tüm işletim sistemleri hali hazırda elimde var. Bunları tek tek kurayım bana bir puan versin. Windows 7 diyenler de var Windows 10 diyenler de var. Linuxlardan bir verim alamadım ama Linux diyenler de var.

Peki yeni kurulum yaptığımda ve driverları kurduğumdan hemen sonra performans testi yapabileceğim bir yöntem var mı? Sayısal olarak bir karşılaştırma yapayım. Tüm işletim sistemleri halihazırda elimde var. Bunları tek tek kurayım bana bir puan versin. Windows 7 diyenler de var Windows 10 diyenler de var. Linux'lardan bir verim alamadım ama Linux diyenler de var.

AIDA64 performance test.

Merhaba,

Elimde Packard Bell notebook var. Çok fazla Linux version denedim en hafifi denilen slax ve puppy Linux dahil ama bu bilgisayar çok kastı, kullanılamadı. Sonra Windows 7 starter kurdum ve şaşırtıcı bir biçimde güzel çalışıyor, kasmıyor. Sebebi sanırım ekran kartı sürücüsünün sadece Windows 7 starterda çıkmış olmasıymış. Acaba Windows 10 kurabilir miyim aynı performansı alabilir miyim? Windows 7 starterda bulunan bu sürücüyü Windows 10'a kuramaz mıyım? Eğer kuramazsam şu versionu kursam daha iyi performans alabilir miyim: Windows 7 Thin

Ya Windows 10 kurup aynı performansı almak istiyorum ya da Thin ile daha iyi performans almak istiyorum. Thin de endişem aynı driver kurulur mu?

Bilgisayarın özellikleri:

• işlemci teknolojisi: Intel atom.
  • İşlemci hızı: 1.6 GHz.
  • İşlemci numarası: N2600 4 çekirdek.
  • (RAM) tipi: DDR3.
  • Hafıza (RAM) kapasitesi: 2 GB.
  • Disk kapasitesi: 500 GB.
  • Ekran kartı markası: Intel GMA 3600.
  • Ekran boyu (inch): 10.1 inch.
  • Çözünürlük: 1024 X 600.
  • Ağırlık: 1.3 kg.

Hocam bilgisayarınız için Chrome OS Flex denemediyseniz önerebilirim. Bende de buna benzer özelliklere sahip bir bilgisayar vardı ve kurdum mükemmel derecede iyi şu an (misal vereyim 1080P60FPS YouTube bile açamayan PC artık 4K içerik tüketmeme olanak sağlıyor). Zaten oyun anlamında bir şey aramıyorsan ve PC nde Windows uygulamaları lazım değilse yükle derim. Kurması da kolay hem Linux tabanlı olduğu için.

Not: Benim bilgisayarda SSD vardı arkadaşımda yoktu. Benim bilgisayarda donma kasma hiç olmadı ama arkadaşım yüklediğinde kendi bilgisayarına sıkıntı yaşadı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı