2 HDD sorunu PC açılmıyor

metozik

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

PC'm de 1 TB ve 2 TB olmak üzere 2 HDD kullanıyorum. 1 TB olan HDD'de Windows işletim sistemim yüklü. Geçen gün kablolarını çıkardım HDD'yi oynattım biraz sonra taktım ve PC açılmamaya başladı. 1 TB olan HDD'm BIOS'ta görünmüyordu, 2 TB olan ise görünüyor. HDD öldü derken başka bir bilgisayara taktım orada BIOS'ta görünüyor ama Boot failed diyerek yine başlatmıyor. Ne denediysem olmadı hiçbir şekilde sistemi başlatmıyor. Ben de 3. bir 500 GB'lik HDD vardı Windows 7 yüklü onu taktım asıl PC m bunu görüyor çalıştırıyor ama Windows kurtarma ekranı vs çıkıyor ama kurtaramıyor. 2. bilgisayara taktığımda ise Windows 7 normal olarak açılıyor. Şimdi sorunum şöyle, 1 TB'lik HDD'mi kurtarma şansım var mı BIOS'ta görünüyor ama hiçbir şekilde açılmıyor. Diğer sorum ise şu an Windows 7 yüklü olan HDD'yi asıl PC'me taktığımda neden açılmıyor donanım uyumsuzluğundan kaynaklı mı? Çünkü anakartlar aynı marka ama model farklı ve biri i5 2400 biri i3 2100. direkt Windows kurtarmaya yönlendiriyor taktığımda. Bu uyumsuzluğu gidermek için ne yapabilirim? Çok teşekkürler şimdiden.

Bad sector olma ihtimali var eğer okunamayan dosya varsa Boot edilemez başka bir bilgisayarda HD Tune Pro ile error scan taraması yaptırın ve health kısmını paylaşın.

hocam yeni bakabildim teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. HDD'mi çalıştırdım en sonunda ama sonrasında gene gitti. HDD tamamen ölmüş maalesef, yeni HDD taktım ve öyle kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı