2. kez mezuna kalınır mı?

Makaleler
2
Daha fazla  
Geçen yıl 37 binden mezuna bıraktım, bu yıl 7790. oldum. İTÜ makine geçen yıl 9890 ile kapatmış ama bu yıl kontenjan azalttıklarını duydum 30 kişi birden, yıkıldım resmen. Yani hayalimdeki tek okuldu. Çok dikkat dağınıklığım olduğu için sıralamam da olması gerekenden kötü geldi. Sizce 3. kez gireyim mi?

Öncelikle tebrikler çok iyi sıralama yapmışsınız. Hocam sıralamanızın yeteceği alternatiflere bakının. Hiç içinize sinmezse mecbur. Sonuçta 4 senenizi geçireceksiniz fakat psikolojiniz 1 sene daha mezun kalmaya yetecekse mezuna kalın. Yoksa pes edersiniz o durumda da daha kötü bir sıralama yapmanız çok olası.

Geçen yıl 37 binden mezuna bıraktım, bu yıl 7790. oldum. İTÜ makine geçen yıl 9890 ile kapatmış ama bu yıl kontenjan azalttıklarını duydum 30 kişi birden, yıkıldım resmen. Yani hayalimdeki tek okuldu. Çok dikkat dağınıklığım olduğu için sıralamam da olması gerekenden kötü geldi. Sizce 3. kez gireyim mi?
Lokma döktürürdüm ilk 8k ya.
10.sınıf oldum bu sene dc ekleyip bana tavsiye verebilirmisin?
dc:thexhenk

Son düzenleme:
Lokma döktürürdüm ilk 8K ya.
10.sınıf oldum bu sene DC ekleyip bana tavsiye verebilir misin?

Dostum tavsiye falan yalan. Herkes veriyor zaten. Verebileceğim tek tavsiye AYT'ye daha çok ağırlık ver ve dikkat dağınıklığını 0'a çek. Zeka seviyene ve hedefine göre çok ya da az çalışacaksın. Ben övünmek için söylemiyorum zeki bir öğrenciyim. Bu sene daha iyi çalıştım ama sosyal medya ve telefon bağımlılığım yüzünden istediğim sıralama gelmedi. Tek diyeceklerim bunlar. Tekrar mezuna kalırsam bağımlılıklarımdan kurtulacak güce sahip miyim bilmiyorum.

Dostum tavsiye falan yalan. Herkes veriyor zaten. Verebileceğim tek tavsiye AYT'ye daha çok ağırlık ver ve dikkat dağınıklığını 0'a çek. Zeka seviyene ve hedefine göre çok ya da az çalışacaksın. Ben övünmek için söylemiyorum zeki bir öğrenciyim. Bu sene daha iyi çalıştım ama sosyal medya ve telefon bağımlılığım yüzünden istediğim sıralama gelmedi. Tek diyeceklerim bunlar. Tekrar mezuna kalırsam bağımlılıklarımdan kurtulacak güce sahip miyim bilmiyorum.
sen yinede biraz detay versen iyi olurdu.

Sen yine de biraz detay versen iyi olurdu.

Peki. 11'e geçerken TYT eksiğin olmasın. 12'de de 11'den konu kalmasın. AYT'de 1-2 trst kitabı bitirdikten sonra deneme çöz sadece. Yapamadığın konuların testlerini çözersin. TYT test kitabı bitirmek zorunda değilsin. Özellikle geometri ve matematikte. Bunların kaynağı akıl yürütme olduğu için demeneme çözdükçe öğreniliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı