2. kez mezuna kalmak için öneri

meverla

Hectopat
Arkadaşlar bu sene mezuna kalıp çalışmıştım. Eşit ağırlık öğrencisiyim ve ekonomi okuyacaktım. Son zamanlarda aklıma yazılım mühendisliği tam olarak yattı ve okumaya karar verdim fakat fenim sıfır. Sıfır fen ile mühendislik barajını geçmek benim için neredeyse imkansız. Matematiğim 40/40 değil. Geleceği olan bölümler arasında da yazılım mühendisliği epey dikkat çekiyor. Şahsen şu anda eşit ağırlık yerine sayısal çalışıp yazılım mühendisliği kazanmak istiyorum ama bunu 1 ayda tyt/ayt fen çalışarak başaramam. Bu da demek oluyor ki 2. kere mezuna kalmış olacağım. Sorun şu ki aile baskısı çok. Bu ilk mezun yılımda bile birçok kez psikolojik şiddete uğradım, kendime zarar vermeyi düşündüğüm oldu. Şimdi 2. kere mezuna kalma fikri mantıklı mı, değil mi bilmiyorum. 2. kere mezuna kalmak ile alakalı tavsiyeniz veya bölümle alakalı her fikre açığım. Teknolojiye olan ilgim ve teknoloji üzerinden geleceğimi geçindirmek hoş duruyor.

Mezuna kalmak, sınava tekrar hazırlanmak oluyor. Puanımı eşit ağırlıkta artırmak için tekrar hazırlandım fakat şu anda aklımdaki bölüm sayısal alanda. Bu sene hiç sayısal çalışmadığım için bu bölüme bu sene giremeyeceğim. Burada ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Sayısal bölüm için bir sene daha mı çalışmalıyım yoksa eşit ağırlık bölümünden 1 yıl daha kaybetmeden üniversiteye girmeli miyim bunu düşünüyorum. Detayları da yazdım zaten üstte.

Mezuna kalmak, sınava tekrar hazırlanmak oluyor. Puanımı eşit ağırlıkta artırmak için tekrar hazırlandım fakat şu anda aklımdaki bölüm sayısal alanda. Bu sene hiç sayısal çalışmadığım için bu bölüme bu sene giremeyeceğim. Burada ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Sayısal bölüm için bir sene daha mı çalışmalıyım yoksa eşit ağırlık bölümünden 1 yıl daha kaybetmeden üniversiteye girmeli miyim bunu düşünüyorum. Detayları da yazdım zaten üstte.
Ben de 12. sınıf öğrencisi olarak bilgisayar müh. okumayı düşünüyorum. (Yazılım mühendisliği okumak istiyorum ama çok az üni. var.). Senin yerinde olsam kendimi alaylı şekilde yetiştirirdim. Yukardaki arkadaşın da dediği gibi, top 5 üni'den birine girebileceksen o kapasite varsa, mezuna kal. Onun dışında üniyi oku.

Arkadaşlar bu sene mezuna kalıp çalışmıştım. Eşit ağırlık öğrencisiyim ve ekonomi okuyacaktım. Son zamanlarda aklıma yazılım mühendisliği tam olarak yattı ve okumaya karar verdim fakat fenim sıfır. Sıfır fen ile mühendislik barajını geçmek benim için neredeyse imkansız. Matematiğim 40/40 değil. Geleceği olan bölümler arasında da yazılım mühendisliği epey dikkat çekiyor. Şahsen şu anda eşit ağırlık yerine sayısal çalışıp yazılım mühendisliği kazanmak istiyorum ama bunu 1 ayda tyt/ayt fen çalışarak başaramam. Bu da demek oluyor ki 2. kere mezuna kalmış olacağım. Sorun şu ki aile baskısı çok. Bu ilk mezun yılımda bile birçok kez psikolojik şiddete uğradım, kendime zarar vermeyi düşündüğüm oldu. Şimdi 2. kere mezuna kalma fikri mantıklı mı, değil mi bilmiyorum. 2. kere mezuna kalmak ile alakalı tavsiyeniz veya bölümle alakalı her fikre açığım. Teknolojiye olan ilgim ve teknoloji üzerinden geleceğimi geçindirmek hoş duruyor.
en büyük faktör aile faktörü eğer baskı göreceksen bir an önce gitmeye bak derim

Dostum öncelikle kendine bir yol çizmelisin. Gördüğüm kadarıyla senin bir hedefin yok. Aile baskını bir kenara koyduğumuz zaman gerçek anlamda çalışarak üniversiteye girişini 1 yıl daha uzatmak boşa 4 yıl okuyup hayatının geri kalanını bozmaktan daha karlı. Birkaç gün boyunca gerçek anlamda ne yapmak istediğini (bölüm olarak) düşün ve ailenle temas kur. Böyle böyle dersen belki seni anlayışla karşılayacaklardır. Eğitim hayatında başarılar.

En büyük faktör aile faktörü eğer baskı göreceksen bir an önce gitmeye bak derim

Ve sakın ola evden kurtulmak için hayatını mahvetme.

Dostum öncelikle kendine bir yol çizmelisin. Gördüğüm kadarıyla senin bir hedefin yok. Aile baskını bir kenara koyduğumuz zaman gerçek anlamda çalışarak üniversiteye girişini 1 yıl daha uzatmak boşa 4 yıl okuyup hayatının geri kalanını bozmaktan daha karlı. Birkaç gün boyunca gerçek anlamda ne yapmak istediğini (bölüm olarak) düşün ve ailenle temas kur. Böyle böyle dersen belki seni anlayışla karşılayacaklardır. Eğitim hayatında başarılar.

Aile baskısı gördünüz mü hiç görmüş gibi konuşmuyorsunuz kaldı ki ekonomi de öyle berbat bir bölüm değil.

2 yıllık okullar var mı ? Sonra tamamlarsın. Çünkü kaybettiğin her sene ileride karşına çıkıyor. Bir sene de üniversitede uzattın ya da hazırlık falan oldu 22 yaşında işe başlamak yerine 24-25 yaşına gelmiş oluyorsun. Eğer 2 yıllık varsa 2 yıllık okuyup kendini geliştip 4 yıllığa tamamlarsın. Tabiiki de 4 yıllık özellikle ingilizce eğitim veren bir yerde okumak çok daha fayda sağlar ama çok iyi bir üniversitede okumuyorsan üniversite sana nasıl öğrenebileceğini, kendine neler katabileceğini görmeni sağlar. Ve üniversite'nin sağladığı bütün imkanları kullanma olanağın olur. Erasmus, Work and Travel vs. gibi onun dışında olay sende bitiyor. Elbette yaşadığın şehirin imkanları, sınıf arkadaşların, öğretmenlerin senin hayatını önemli ölçüde etkiliyor. Taşrada kötü bir okulda 2 veya 4 yıllık eğitim sana bir şey katmaz açıkçası. Beklemek de sıkıntı. 2 Sene mezuna kalmak senin üzerinde oluşacak baskıyı da düşününce büyük bir yük. Bence en iyisi 2 yıllık okullar ve kendini bu yönde geliştirmek için çabalamak.

Aile baskısı gördünüz mü hiç görmüş gibi konuşmuyorsunuz kaldı ki ekonomi de öyle berbat bir bölüm değil.
Çok şükür bir baskı görmedim 23 yaşındayım. Üniversitede son senem ve isteyerek yerleştim. Arkadaşa sadece adam akıllı düşünmesini tavsiye ettim. Sen neden bu kadar gerildin??

Çok şükür bir baskı görmedim 23 yaşındayım. Üniversitede son senem ve isteyerek yerleştim. Arkadaşa sadece adamakıllı düşünmesini tavsiye ettim. Sen neden bu kadar gerildin?

Gerilmedim arkadaşım ortada gerilecek bir durum da yok zaten yani lütfen tartışma çıkarmaya çalışmaktansa yolumuza bakalım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı