2.kez mezuna kalmak

Uzay Toprak

Yoctopat
Daha fazla  
2023 de 200k civarı bu sene 80k civarı bir sonuç geldi. Ama %100'ü bırak %50'mi bile verdiğimi düşünmüyorum. Aile akraba baskısı hat safhada. Kendimi cesaretli sanırdım ama ne kadar güçsüz olduğumu bu dönemde anladım. Tavsiyelerinizi dinlemek istiyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam eğer bu kez kendimi vereceğim motiveyim ve bunu kaybetmeyeceğim diyorsanız be aynı zaman da yapabilirim de diyorsanız bırakmakta bir sakınca yok. Ama 80 k da iyidir bence.

2023 de 200k civarı bu sene 80k civarı bir sonuç geldi. Ama %100'ü bırak %50'mi bile verdiğimi düşünmüyorum. Aile akraba baskısı hat safhada. Kendimi cesaretli sanırdım ama ne kadar güçsüz olduğumu bu dönemde anladım. Tavsiyelerinizi dinlemek istiyorum...

Hocam seneye ne olacagı bellisiz mezun piskolojisi zaten çok kötü, sıralamanız kötü degil bence bu sene tercih yapın kurtulun bu işlerden.

İstemediğin bir bölümde ve istemediğin bir üniversitede/şehirde okumaktansa 2. kez mezuna kal derim hocam. ben de 12. sınıfta hiç çalışmadım ve dilde 53k sıralama yaptım. İngilizce Öğretmenliği istiyordum ve bir kere mezuna kaldım. Neyse ilk mezun senemde sıralamayı 23.5k'ya düşürmeyi başarabildim. Artık İng. Öğr. bölümü geliyordu ancak istediğim şehirler gelmiyordu. (Bursa'da yaşıyorum ve hep doğu illerine sıralamam yetiyordu ancak istemiyordum.) Neyse ailemle konuşup bir kez daha mezuna olma kararı aldım. Sağ olsun ailem süreç boyunca maddi konuda hiçbir zaman zorlamadılar ve ikinci mezun senemde sıralamamı 12.4k'ya düşürmeyi başardım. Çok mükemmel bir sıralama değil ancak Kocaeli Üniversitesi İng. Öğr. bölümünü kazandım. Önümüzdeki sene bu zamanlarda mezun olacağım. Akraba baskısını çok umursamamaya çalış ne dedikleri umurunda olmasın ancak aile baskısı çok olmasa iyi olurmuş. Çünkü gerçekten senin sevdiklerinin sana inancı kalmazsa senin de kendine inancın kalmaz. O yüzden ailenle aranı iyi tut ve onları daha iyisini yapabileceğine inandır.

Hocam eğer bu kez kendimi vereceğim motiveyim ve bunu kaybetmeyeceğim diyorsanız be aynı zaman da yapabilirim de diyorsanız bırakmakta bir sakınca yok. Ama 80 k da iyidir bence.
Motiveyim ancak aile faktörü çok üzüyor beni...

İstemediğin bir bölümde ve istemediğin bir üniversitede/şehirde okumaktansa 2. kez mezuna kal derim hocam. ben de 12. sınıfta hiç çalışmadım ve dilde 53k sıralama yaptım. İngilizce Öğretmenliği istiyordum ve bir kere mezuna kaldım. Neyse ilk mezun senemde sıralamayı 23.5k'ya düşürmeyi başarabildim. Artık İng. Öğr. bölümü geliyordu ancak istediğim şehirler gelmiyordu. (Bursa'da yaşıyorum ve hep doğu illerine sıralamam yetiyordu ancak istemiyordum.) Neyse ailemle konuşup bir kez daha mezuna olma kararı aldım. Sağ olsun ailem süreç boyunca maddi konuda hiçbir zaman zorlamadılar ve ikinci mezun senemde sıralamamı 12.4k'ya düşürmeyi başardım. Çok mükemmel bir sıralama değil ancak Kocaeli Üniversitesi İng. Öğr. bölümünü kazandım. Önümüzdeki sene bu zamanlarda mezun olacağım. Akraba baskısını çok umursamamaya çalış ne dedikleri umurunda olmasın ancak aile baskısı çok olmasa iyi olurmuş. Çünkü gerçekten senin sevdiklerinin sana inancı kalmazsa senin de kendine inancın kalmaz. O yüzden ailenle aranı iyi tut ve onları daha iyisini yapabileceğine

Gerçekten kendime fazlasıyla güveniyorum ancak ailem beni anlamıyor.Bu konuda kendimi çok kötü hissediyorum başka da bir çekincem yok açıkçası

Aile hakkında ne yapılabilir bilmiyorum gerçekten çok üzgünüm.Yaşam enerjilerini sömürmüşüm 2yıldır bu söz bile söylendi yoruldum gerçekten .

Hocam benzer durumdayım. Aileniz nasıl karşıladı? Çok riskli bir sıralama değil bence, kendinize güveniyorsanız kalınabilir.
Bıktık senden noktasındalar .Bugün şunu dahi duydum Hayat enerjimi sömürdün sen gerçekten yoruldum bu durumdan ailem oldukları için çözüm de üretemiyorum

Son düzenleme:
Bıktık senden noktasındalar .Bugün şunu dahi duydum Hayat enerjimi sömürdün sen gerçekten yoruldum bu durumdan ailem oldukları için çözüm de üretemiyorum
Benimle de aynı şekilde konuşuyorlar hocam. Böyle laflar duymak 1 senelik çalışmaktan daha fazla yıpratıyor resmen. Bence hiçbir şey için geç değil. Gerçekten istiyorsanız 1 yıl daha deneyin ve bu sefer %100'ünüzü verin.

Benimle de aynı şekilde konuşuyorlar hocam. Böyle laflar duymak 1 senelik çalışmaktan daha fazla yıpratıyor resmen. Bence hiçbir şey için geç değil. Gerçekten istiyorsanız 1 yıl daha deneyin ve bu sefer %100'ünüzü verin.
Öyle yapmak istiyorum ve yapıcağım da inşallah.Ancak insan hani ne bilim aile ya nasıl böyle yapabiliyorlar aklım almıyor gerçekten.Çözüm bulamamak da aşırı bi stres kaynağı, 3 günde 30 yaş yaşlandım resmen

Öyle yapmak istiyorum ve yapıcağım da inşallah.Ancak insan hani ne bilim aile ya nasıl böyle yapabiliyorlar aklım almıyor gerçekten.Çözüm bulamamak da aşırı bi stres kaynağı, 3 günde 30 yaş yaşlandım resmen
Instagram'ınız var mı hocam? Birkaç bir şey sormak istiyorum da.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı