İstemediğin bir bölümde ve istemediğin bir üniversitede/şehirde okumaktansa 2. kez mezuna kal derim hocam. ben de 12. sınıfta hiç çalışmadım ve dilde 53k sıralama yaptım. İngilizce Öğretmenliği istiyordum ve bir kere mezuna kaldım. Neyse ilk mezun senemde sıralamayı 23.5k'ya düşürmeyi başarabildim. Artık İng. Öğr. bölümü geliyordu ancak istediğim şehirler gelmiyordu. (Bursa'da yaşıyorum ve hep doğu illerine sıralamam yetiyordu ancak istemiyordum.) Neyse ailemle konuşup bir kez daha mezuna olma kararı aldım. Sağ olsun ailem süreç boyunca maddi konuda hiçbir zaman zorlamadılar ve ikinci mezun senemde sıralamamı 12.4k'ya düşürmeyi başardım. Çok mükemmel bir sıralama değil ancak Kocaeli Üniversitesi İng. Öğr. bölümünü kazandım. Önümüzdeki sene bu zamanlarda mezun olacağım. Akraba baskısını çok umursamamaya çalış ne dedikleri umurunda olmasın ancak aile baskısı çok olmasa iyi olurmuş. Çünkü gerçekten senin sevdiklerinin sana inancı kalmazsa senin de kendine inancın kalmaz. O yüzden ailenle aranı iyi tut ve onları daha iyisini yapabileceğine