2. mezuna kalınır mı?

Bilgisayar bilimleri Türkiye'de sadece 3-4 üniversitede bulunan bölüm değil miydi? Eğer oysa arkadaşım bu sene mezun oldu o bölümden. TÜBİTAK'ta staj yaptı ve şimdi de TÜBİTAK'ta çalışıyor. Bence o da mühendislik alternatifi iyi bir bölüm.

Mühendislikte bilgisayara dair az şey öğreniliyor kanımca, kişinin kendisini geliştirmesi önemli. Fizik, matematik gibi derslerden odaklanamıyorsun ki bilgisayara. Bir algoritma dersi var zaten ilk senede. Onda da hocan kötü olursa yine bir şeyler öğrenemezsin.

Evet 1 kalırsın 2 kalırsın ama hayat üniversite de başlamıyor veya bitmiyor diye düşünüyorum. Sevdiğin bölümü seçmek çok önemli orası bir gerçek. Okuyacağın okul da dershaneden bozma bir okul olmasın dikkat et :)

Bana diyorsan Medipol ya da Maltepe'ye gideceğim. Ama dediklerin doğru.

Bilgisayar bilimleri Türkiye'de sadece 3-4 üniversitede bulunan bölüm değil miydi? Eğer oysa arkadaşım bu sene mezun oldu o bölümden. TÜBİTAK'ta staj yaptı ve şimdi de TÜBİTAK'ta çalışıyor. Bence o da mühendislik alternatifi iyi bir bölüm.

Mühendislikte bilgisayara dair az şey öğreniliyor kanımca, kişinin kendisini geliştirmesi önemli. Fizik, matematik gibi derslerden odaklanamıyorsun ki bilgisayara. Bir algoritma dersi var zaten ilk senede. Onda da hocan kötü olursa yine bir şeyler öğrenemezsin.

Sizce risk alıp yazmaya değer mi peki? (Sanırım iki kere alintiladim telefondan girdiğim için silemedim kusura bakmayın)

İlk girdiğim sene çalışmamış, sayısaldan 320K-330k küsur yapmıştım. Bu sene adamakıllı oturdum dershanesiz çalıştım 140kya çektim. Aslında çok daha iyi yapacağımı düşünerek girmiştim. 80k falan yaparım diye AYT'ye girmiştim fakat sınavda matematiği yapamayınca panik yaptım ve tepetaklak oldum maalesef. Bilgisayar mühendisliği istiyordum (doğudaki uniler tutuyor Malatya vs.) Fakat bilgisayar bilimleri(Karadeniz teknik ve çukurova) tutuyor. Aklımı karıştırıyor bu durum birini tercih edip gitmeli miyim yoksa kalınır mı sizce? Bana kalırsa siralamami daha iyi yapabilirim. Fikirlerinizi merak ediyorum.

Kalınır tabii ama ders çalışacaksan gerçekten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı