Çözüldü 2. Monitörü takınca ekran kartı Clock hızı artıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

borghesia

Hectopat
Yer
İlkadım, Samsun
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 2080 - 2600X
RTX 2080 kullanıyorum. 2. monitörü taktığım zaman Memory clock 7000, GPU clock 1200 değelerine ulaşıyor (PC boşta iken). Çıkardığım zaman her şey normal, 300 ile 500 arası. Bu bir problem mi değil ise bunun bir zararı var mıdır ekran kartına?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Söylediğiniz her şeyi denedim. Sorun sadece iki monitörü de 120 Hz aldığım zaman çözülüyor. Ana monitörü 144 Hz aldığım zaman ise gene aynı değerlere çıkıyor. Sorun tam çözülmedi. Biraz daha araştıracağım. Belki çözünürlük farkından kaynaklı bir durumdur.

Hocam AMD ve NVIDIA driverlarında sorun var bu aralar 144Hz monitörlerin hepsinde bu sorunu gösteriyor bekliyoruz maalesef.
Aynı sorunu bende yaşadım eski monitörüm 60Hz DVI-D kablosu ile yeni monitör ise 144Hz DP ile bağlı GPU'ya NVIDIA denetim masası ayarlarını kurcaladım ama çözemedim daha sonra NVIDIA inspector multi display Power saver diye bir program buldum sorun çözüldü.
Ancak şöyle bir dezavantajı var oynadığınız oyunların kısayollarını programa eklemek gerekiyor yoksa oyuna girdiğiniz zaman ekran kartı düşük frekansta çalışmaya devam ediyor.
Bu bir seferliğe mahsus bir şey ama uğraştırıcı gelirse oyun oynarken programı kapatıp daha sonra açabilirsiniz.

Aynı sorunu bende yaşadım eski monitörüm 60Hz DVI-D kablosu ile yeni monitör ise 144Hz DP ile bağlı GPU'ya NVIDIA denetim masası ayarlarını kurcaladım ama çözemedim daha sonra NVIDIA inspector multi display Power saver diye bir program buldum sorun çözüldü.
Ancak şöyle bir dezavantajı var oynadığınız oyunların kısayollarını programa eklemek gerekiyor yoksa oyuna girdiğiniz zaman ekran kartı düşük frekansta çalışmaya devam ediyor.
Bu bir seferliğe mahsus bir şey ama uğraştırıcı gelirse oyun oynarken programı kapatıp daha sonra açabilirsiniz.

NVIDIA denetim masasındaki güç yönetimi optimum güçte mi?

NVIDIA denetim masasındaki güç yönetimi optimum güçte mi?

Evet NVIDIA denetim masasından baktım şimdi optimum güçte Windows güç ayarları da dengelide ve NVIDIA multi display Power Saver'ı kapattığım anda GPU Core clock 210MHz'den 949'a Memory clock 405'ten 4006'ya çıkıyor.

Evet NVIDIA denetim masasından baktım şimdi optimum güçte Windows güç ayarları da dengelide ve NVIDIA multi display Power Saver'ı kapattığım anda GPU Core clock 210MHz'den 949'a Memory clock 405'ten 4006'ya çıkıyor.

Öncelikle o bende de oluyordu. Ama önce optimum güç alıp bilgisayarı yeniden başlatırsanız daha düşük MHz çalışıyor olması gerekiyor. Ama çalışmıyorsa arkada başka bir uygulama kullanıyor olabilir. Başlangıçta açık olan programların hepsini kapatmayı öneririm. Çünkü Corsair, SteelSeries ve çoğu program açılışta kullanıyor. Benim de şu an açılışta 1500-2000 MHz'lere çıkıyor ama kullanılmadığı zamanlar hemen 300MHz iniyor.

Öncelikle o bende de oluyordu. Ama önce optimum güç alıp bilgisayarı yeniden başlatırsanız daha düşük MHz çalışıyor olması gerekiyor. Ama çalışmıyorsa arkada başka bir uygulama kullanıyor olabilir. Başlangıçta açık olan programların hepsini kapatmayı öneririm. Çünkü Corsair, SteelSeries ve çoğu program açılışta kullanıyor. Benim de şu an açılışta 1500-2000 MHz'lere çıkıyor ama kullanılmadığı zamanlar hemen 300MHz iniyor.

Başlangıçta Realtek HD ses sürücüsü ve Logitech Gaming Framework dışında başlayan program yok diğer her şey devredışı görev yöneticisinden baktığımda GPU'yu kullanan hiçbir program yok masaüstü pencere yöneticisi dışında onunda kullanımı %0.1-0.3 arası gidip geliyor. İnternette bu konuda sorun yaşayan çok insan var büyük ihtimal NVIDIA driverlarından kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama dediğim gibi multi display Power saver işimi görüyor.

Çift monitör 144hz bilgisayar boşta. Apex'ten 5dk önce çıktım. Rtx 2060. Son sürüm driver kurulu

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    126,1 KB · Görüntüleme: 119
NVIDIA denetim> 3D ayarların yönetilmesi > güç yönetim modu > optimum güç seçeneğinin seçili olduğundan emin olunuz. Eğer yeni seçtiyseniz bilgisayarı yeniden başlattığınızda sorun çözülecektir. Çözülmüyorsa başka bir sorun vardır.

Eminim. Söylediğim gibi sadece iki monitörü de 120 Hz aldığım zaman değerler normale düşüyor.

Çift monitör 144Hz bilgisayar boşta. Apex'ten 5dk önce çıktım. RTX 2060. son sürüm driver kurulu.

Çözünürlük farkı var mı iki monitör arasında? İşlemciniz paylaşımlı mı? Paylaşımlı işlemciler ikinci monitörün görüntüsünü sağladığı için böyle bir sorun yaşamıyorlar.

Son düzenleme:
Eminim. Söylediğim gibi sadece iki monitörü de 120 Hz aldığım zaman değerler normale düşüyor.

Çözünürlük farkı var mı iki monitör arasında? İşlemciniz paylaşımlı mı? Paylaşımlı işlemciler ikinci monitörün görüntüsünü sağladığı için böyle bir sorun yaşamıyorlar.

Çözünürlük 1080p. İşlemcim 3600x

Ana ekranım 144 hz Display ile bağlı ekran kartıma, diğer ekranım 75 hz ve o da hdmı kablosu ile bağlı. Bende de aynı şekilde, oyunu ana ekrandan açtığımda takılmalar ve fps düşüşü alıyorum. Keza ikinci ekranda youtube twich gibi şeyler açıkken. ben de bi türlü çözemedim.

Ana ekranım 144 Hz display ile bağlı ekran kartıma, diğer ekranım 75 Hz ve o da HDMI kablosu ile bağlı. Bende de aynı şekilde, oyunu ana ekrandan açtığımda takılmalar ve FPS düşüşü alıyorum. Keza ikinci ekranda YouTube twich gibi şeyler açıkken. Ben de bir türlü çözemedim.

Kablo kombinasyonu bende bir işe yaramadı. Ana ekranını 120 Hz alıp dene istersen. Yani ben başka çözüm yolu bulamadım. Başlıkta yazan çözüldü öyle bir çözüldü tam bir çözüm bulamadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı