Çözüldü 2 Parçaya ayrılmış diske format atılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BaturK28

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Bilgisayarımda ana işletim sistemi olarak Windows 10 Pro kullanıyorum 1TB SSHD'de.
Bilgisayarımda 500 GB 500 GB olarak 2 parçaya böldüğüm 1 TB'lik disk var. Bu diskteki 500GB'lik bölümlerden birini Windows 7 kurmak istiyorum, sıkıntı yaratır mı?

Cevap için teşekkürler,ben şimdi yapacaklarımı da yazayım da yanlışım varsa düzeltin lütfen
Cdyi boot ediyorum,f ve d olmak üzere 2 parçalı diskten f bölümüne kurmak istediğim için onu seçiyorum ve biçimlendiriyorum.Kurulum tamamlanıp windows 7 yi kuruyor.Windows 7 yi açmak istediğimde F12 den direk o diski seçiyorum değil mi?(Bios diski tek 1tb olarak görüyor bu arada)

Cevap için teşekkürler, ben şimdi yapacaklarımı da yazayım da yanlışım varsa düzeltin lütfen
CD'yi Boot ediyorum, F ve D olmak üzere 2 parçalı diskten F bölümüne kurmak istediğim için onu seçiyorum ve biçimlendiriyorum. Kurulum tamamlanıp Windows 7'yi kuruyor. Windows 7'yi açmak istediğimde F12'den direk o diski seçiyorum değil mi?(BIOS diski tek 1TB olarak görüyor bu arada)
Kurulumdan sonra disk seçmenize gerek yok. Windows sistem açılırken size Win10 ve Win7 seçeneklerini sorar siz seçersiniz.

Dayımda mesela Windows 10 otomatik olarak açılıyordu, Windows 7'yi açması için F12'den diski seçmesi gerekiyordu. Windows 7'yi fazla kullanmayacağım, makineyi açınca direk Windows 10 açılması daha güzel olurdu. Bunu BIOS'taki disk priorityden Windows 10 kurulu diski 1 numaraya atarsam halleder miyim yoksa başka bir yöntem mi lazım?

Dayımda mesela Windows 10 otomatik olarak açılıyordu, Windows 7'yi açması için F12'den diski seçmesi gerekiyordu. Windows 7'yi fazla kullanmayacağım, makineyi açınca direk Windows 10 açılması daha güzel olurdu. Bunu BIOS'taki disk menüsünden Windows 10 kurulu diski 1 numaraya atarsam halleder miyim yoksa başka bir yöntem mi lazım?
BIOS üzerinden değil ama Windows üzerinden yapabileceğiniz bir yöntem var:

• Bu bilgisayar’a sağ tıklayıp, Özellikler seçeneğini seçin.
  • Gelen ekranda “Gelişmiş sistem ayarları” kısmını bulun ve ona tıklayın.
  • Daha sonra gelen menüden “Başlangıç ve Kurtarma” bölümünden Ayarlar seçeneğine tıklayın.

8CE00D2E-CF90-425C-B7EF-3D4E65663F8F.jpeg

• Bu sefer gelen ekranda “Varsayılan işletim sistemi” kısmını bulun ve hangi işletim sisteminin başlangıçta açılmasını istiyorsanız onu seçin, ardından “İşletim sistemleri listesini gösterme süresi” yazısının yanındaki tiki kaldırın. Tamam diyerek ayarları kaydedip çıkın.
225986D6-DE9A-4501-B4DD-4008C7965E03.jpeg

Yardımınız için aşırı minnettarım fakat...
Dün W7 formatını attım her şey çalıştı sıkıntısızdı Windows 10'a gireyim bir test edeyim sıkıntı var mı diye disk taraması yaptı tamamlandı sonra W7'yi tekrar açtım onda da disk taraması yaptı(ikisi de Windows 10 kurulu diske yaptı taramayı) çok uzun sürüyordu salona TV izlemek için geçtim bir anda elektrik gitti geldiğinde ise Windows 10 artık Boot olmaz oldu sürekli tarama yaptı tamamladı yükleme işareti çıktı 8 saat açık bırakıp yattım uyandığımda yine de geçmemişti bende kapat aç yaptım W7'ye geçtim şu dosyaları alayım sonrada sıfırlayayım diski mantığıyla, fakat diski görüyor fakat erişilemiyor USB medyasındaki pcnizi onarından chkdsk F: /F tüm disklerde yaptım (F: Yi her disk için tekrar değiştirdim) W7'yi tekrar açarken bu sefer denetleme olmadı ama yine de erişemiyorum diske içinde cidden önemli belgeler ve resimler var bunları nasıl kurtarabilirim?

Dosya Ekleri

• w7.PNG
    w7.PNG
    7,4 KB · Görüntüleme: 48
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı