2 RAM beraber takınca görüntü gelmiyor

kairos1337

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar. Yaşadığım bir sorun için çözüm arıyorum. 2 adet G.Skill Ripjaws 8 GB 2400 MHz RAM kullanıyordum. Dün aldığım SSD'yi kasaya montaj ettim ve daha sonra bilgisayarı başlattığımda görüntü almamaya başladım. RAM'leri tek tek bütün slotlarda denedim. Herhangi bir slot arızası veya RAM arızası yok görünüyor. RAM'leri tek çalıştırınca görüntü geliyor fakat ikisi beraber çalışınca görüntü gelmiyor. Acaba PSU hepsini beraber besleyemiyor mu diye düşündüm, SSD'siz çalıştırdım fakat yine görüntü gelmedi. Birkaç yöntem denedim, BIOS pilini çıkarmak vb. fakat hiçbir şekilde olmadı. Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

@Yusuf6376 Önceden çalışıyordu da SSD takınca mı bozuldu RAM?

İşlemleri yapmazsanız çözüm yolu bulamayız ki. Sağa sola kaydırarak çıkartırsanız fanı bir şey olmaz. Ya da tam çıkartmanıza gerek yok, sadece gevşetin.
Sisteminin Intel olduğunu ne ara öğrendiniz?

Clear CMOS dene:

Bu iki RAM daha önce sorunsuz çalışıyordu yani? Peki slot dizilimini aynı mı yaptın?

@Yusuf6376 önceden çalışıyordu da SSD takınca mı bozuldu RAM?

İşlemleri yapmazsanız çözüm yolu bulamayız ki. Sağa sola kaydırarak çıkartırsanız fanı bir şey olmaz. Ya da tam çıkartmanıza gerek yok, sadece gevşetin.

Haklısınız, daha önce bunu yaparken işlemci pinini kırdığım için tekrar elimi sürmek istemiyorum. En iyisi bir bilgisayarcıya gidip göstermek.

Sisteminin Intel olduğunu ne ara öğrendiniz?

Clear CMOS dene:

Bu iki RAM daha önce sorunsuz çalışıyordu yani? Peki slot dizilimini aynı mı yaptın?

Hayır. Her seferinde slot dizilimini değiştirdim. Tekli olarak çalıştırdığımda bile farklı slotlara taktım.

Merhabalar. Yaşadığım bir sorun için çözüm arıyorum. 2 adet G.Skill Ripjaws 8 GB 2400 MHz RAM kullanıyordum. Dün aldığım SSD'yi kasaya montaj ettim ve daha sonra bilgisayarı başlattığımda görüntü almamaya başladım. RAM'leri tek tek bütün slotlarda denedim. Herhangi bir slot arızası veya RAM arızası yok görünüyor. RAM'leri tek çalıştırınca görüntü geliyor fakat ikisi beraber çalışınca görüntü gelmiyor. Acaba PSU hepsini beraber besleyemiyor mu diye düşündüm, SSD'siz çalıştırdım fakat yine görüntü gelmedi. Birkaç yöntem denedim, BIOS pilini çıkarmak vb. fakat hiçbir şekilde olmadı. Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

BIOS'u sıfırlayıp deneyiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı