2 RAM ile çalıştırınca CPU ve DRAM ışığı yanıyor

Metehan4161

Hectopat
Daha fazla  
Bundan 2 ay önce sorun durduk yere başlamıştı ve anakart üzerinde CPU ve dram ışığı yanıyordu. Bende bilgisayarı tek RAM ile çalıştırdım ve düzeldi. Diğer bozuk olan RAM'i servise gönderdim ve geri geldi fakat aynı sorun devam ediyor.
2 yıl önce yine aynı sorun olmuştu ve RAM'i servise göndermiştim. Cihazda hata yok diye geri gelmişti yine denediğimde sorun devam ediyordu ve bende aldığım yere RAM'i kasayla beraber götürdüm. BIOS'tan bir ayar yaptıklarından sonra PC düzelmişti. Acaba hangi ayarı yapmam gerekiyor? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Şu anda tek RAM ile PC sorunsuz çalışıyor sadece diğer RAM'i takınca CPU ve DRAM ışıkları yanıyor ve PC açılmıyor BIOS pilini bile değiştirdim ama sorun halen daha devam ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aldiginiz yere goturdugunuz zaman belki BIOS uzerinden XMP ayarini kapatmis olabilir. BIOS'a girip XMP ayarini kapatip servise gonderdiginiz RAM'i tekrar takmayi deneyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ek olarak sistem 2 RAM ile birlikte calisirsa CPU-Z ile RAM bilgilerini bizle paylasabilir misiniz?

Aldiginiz yere goturdugunuz zaman belki BIOS uzerinden XMP ayarini kapatmis olabilir. BIOS'a girip XMP ayarini kapatip servise gonderdiginiz RAM'i tekrar takmayi deneyin.

Ek olarak sistem 2 RAM ile birlikte calisirsa CPU-Z ile RAM bilgilerini bizimle paylasabilir misiniz?

XMP zaten kapalı olanarak görünüyor RAM'i yine denedim fakat hiçbir şey değişmedi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı