2. RAM yuvası RAM'i görmüyor

oHyder

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar 2. bir RAM aldım. İlk RAM'im 8 GB 3000 MHz GeIL marka 2. RAM'im Hikvision 3200 MHz 8 GB RAM. İkisi de CL 16 ilk yuvaya yeni aldığımda eski aldığımda taktığımda PC çalışıyor 2. yuvaya hem eski hem yeni taktığımda ikisinde de PC çalışıyor ama aynı anda takınca sadece 1. yuvadakini görüyor. Örnek görselleri koydum. Bilenler yardım edebilir mi? Görseldeki 1. yuva RAM'i Hikvision RAM 2133 MHz de çalışıyordu. 3000MHz yaptım ama hala tek RAM görüyor.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    163 KB · Görüntüleme: 34
  • 2.jpg
    2.jpg
    133,6 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleyen: Moderatör:

RAM'larim bunlar bilgilerine bakabilirsiniz.

Muhtemelen uyumsuzluk yapıyor.

Nasıl çözebilirim uyumsuzluk neden yapsın ki?

İkisinin de CL16 olması uyar ve sorunsuz çalışır diye bir şey yok. Bazı RAM'lerin üzerindeki çipler birbiriyle uyum sorunu yapabiliyor. Zaten kendiniz de test etmişsiniz tek tek sorunsuz çalışıyorlar ama ikisini birden takınca sorunlar olmaya başlıyor ya da görmüyor. Son çare BIOS güncellemesi yapın. Eğer yine aynı sorun devam ederse dediğim gibi uyum problemi var demektir.

Muhtemelen uyumsuzluk yapıyor.

Nasıl çözebilirim uyumsuzluk neden yapsın ki?

İkisinin de CL16 olması uyar ve sorunsuz çalışır diye bir şey yok. Bazı RAM'lerin üzerindeki çipler birbiriyle uyum sorunu yapabiliyor. Zaten kendiniz de test etmişsiniz tek tek sorunsuz çalışıyorlar ama ikisini birden takınca sorunlar olmaya başlıyor ya da görmüyor. Son çare BIOS güncellemesi yapın. Eğer yine aynı sorun devam ederse dediğim gibi uyum problemi var demektir.

Tamamdır başka cevaplarda gelsin ona göre hareket edeceğim.

BIOS güncellemeyi bilmiyorum YouTube'dan bakarak yapacağım.

Arkadaşlar BIOS'u güncelledim değişen bir şey yok emin misiniz BIOS'tan bir ayar yapılmalımı yoksa sadece taktığında direk çalışmasımı lazım iade hakkım var ama iade et yenisini al uğrşamak istemiyorum bir ayarı çözümü var mı? BIOS ekranını size atabilirim isteyeniniz olursa.

Son düzenleme:
BIOS güncellemeyi bilmiyorum YouTube'dan bakarak yapacağım.

Arkadaşlar BIOS'u güncelledim değişen bir şey yok emin misiniz BIOS'tan bir ayar yapılmalımı yoksa sadece taktığında direk çalışmasımı lazım iade hakkım var ama iade et yenisini al uğrşamak istemiyorum bir ayarı çözümü var mı? BIOS ekranını size atabilirim isteyeniniz olursa.

BIOS'ta bu durumla ilgili bir ayar yok ne yazık ki. Mecburen iade edeceksiniz çünkü bu uyum sorununun çözümü yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı