2 SSD vs 1 SSD ve 1 HDD

Yüksek performanslı sistemlerde sıkça yapılan bir kombodur ve açıkçası en çok hoşuma giden kombolardan biridir. Kesinlikle tavsiye ederim.
Biraz daha ucuz olsa SSD'ler daha yüksek depolama alanına sahip olanları almak isterdim.
Anakart: MSI MEG X570 GODLIKE

İşlemci: AMD Ryzen 7 3700X

RAM: Corsair 16GB(2x8GB) DDR4 3000MHz CL15 Ram CMW16GX4M2C3000C15. Eğer aralarındaki fiyat farkı çok değilse; Corsair 16GB(2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Ram CMW16GX4M2C3200C16.

Ekran Kartı: AMD RX 5700 XT

SSD: Samsung 860 QVO 1TB

HDD: WD Blue 1TB 7200RPM (WD10EZEX)

Kasa: RGB istiyorsan, Cooler Master MB511 RGB. Düz renk istiyorsan Cooler Master MB511 Red.

PSU: High Power 850W 80+ Gold 14cm Fanlı Tam Modüler
Sistemimi değiştirmek istemiyorum aslında. Sadece depolama alanında çift SSD'li bir tavsiye istemiştim. PSU 600 W yetmez mi?

Biraz daha ucuz olsa SSD'ler daha yüksek depolama alanına sahip olanları almak isterdim.

Sistemimi değiştirmek istemiyorum aslında. Sadece depolama alanında çift SSD'li bir tavsiye istemiştim. PSU 600 W yetmez mi?
Parçalar çıkınca MSI power supply calculator"dan parça voltajlarını hesaplayıp ona göre alabilirsiniz. Thermaltake'in litepower RGB modellerini öneririm. Hem güzel görünüyor hem akıllı fanlara sahip aşırı ses çıkarmıyor.

Arkadaslar sistem topladım. AMD 3000 serisi islemciler, AMD ekran kartları ciktigi gibi sistemimi almayı düşünüyorum. Ama bazı kisiler HDD sistemine olmamış. Onun yerine SSD al dediler. Benimde acikcasi kafam karisti. Sistemimde depolama yapmak icin 1 HDD ve 1 SDD kullanmak yerine, 2 SSD mi kullanmam gerekiyor? Biraz ayrintili ve aciklayici olursanız sevinirim. Simdiden tavsiyeleriniz icin teşekkür ederim.( Keske Recep Baltas görse 😜😜 )

Sistemim:

• Anakart: ASUS TUF X570-Plus Gaming
  • Islemci: AMD Ryzen 7 3700X
  • Ekran Kartı: Radeon RX 5700 XT
  • Bellek: Corsair 16GB(2X8GB) DDR4 3200 MHz CL16 Vengeance RGB Pro Dual Kit RAM
  • Depolama: Seagate 3.5″ 2TB Barracuda 7200 RPM
  • SSD: Samsung 970 Evo 250GB M.2
  • Kasa: Corsair Carbide Spec-Delta
  • Guc Kaynağı: Cooler MasterWatt 600W 80 Plus
Bir tane 240 GB'lık bir tane 960 GB'lık SSD tercih edilmeli bence. Bu sisteme iyi para dökülmüş, azıcık depolamaya fazla verin. Kafanız rahat etsin.

Ayrıca XPG m2 NVMe SSD'lerin 512 GB'lık modeli Samsung Evo plus 256 GB modeli ile aynı fiyata sahip:XPG SPECTRIX S40G RGB 512 GB M.2 SSD 3500/2400 MBs AS40G-512GT-C Adata | Trendyol . XPG tercih ederseniz yazma hızı biraz düşecek fakat 1.5 TB hafızanız olacak biraz dediğim 1400 MB aslında mantıksız olduğunu şimdi anladım :D.

Samsung 860 QVO SSD kullanıyorum. Fiyat/performans ürünü ama yazma hızları 80 MB saniyelere düşüyor sürekli. Oyun oynarken sıkıntı yaratmayacağını düşünebilirsin(genelde sıkıntı yaratmıyor) ama bazı oyunlarda oynarken otomatik kayıt yapıldığı sırada drop yaşayabilirsin. Bu durumu Rise Of The Tomb Raider'da çok yaşadım. Bu durum her oyunda olmayabilir.

Eğer senin için sıkıntı olmayacaksa bu SSD'yi önerebilirim. 500 GB M2 Nvme SSD'ye Windows'u ve geç açılan yüksek boyutlu oyunlarını, geri kalan oyunlarını ve dosyalarını ise 1 TB SATA SSD'ye depolamanı öneririm.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı