2 SSD vs 1 SSD ve 1 HDD

Güzel diyorsunda sakarım ben kesin bir parçayı bozarım. Sanırım senin dediğin gibi yapıcam SSD’ler konusunda yazdıklarımı alıcam. Ama 1 TB’lık SSD hakkında birisi negatif bir yorum yapmıştı. Ondan dolayı alternatif olarak öneri istemiştim.

Ya en mantıklısı m2 NVMe SSD'ler 1 TB yerer dersen 2 tane slot varsa anakartınızda 2 adet 512 GB XPG m2 NVMe SSD'de tercih edebilirsiniz ikisi beraber 1000 TL ediyor tanesi 500 TL civarında.

Edit: Şimdi baktım seçtiğiniz anakart'ta 2 adet m.2 slotu mevcut tabii başlıkta yazan asus tuf x570 plus gaming anakartını alacaksınız.

A
Artık şu konuyu "Çözüldü" olarak işaretleyin. Durmadan karşıma çıkıyor.

Yahu bu NVMe sevdası. Ona o kadar para verene kadar, anakarta yüklen. Klasik bir SSD sana yetecek. Bırak NVMe'yi.
XPG markası tarafından üretilen 512 GB NVMe m2 SSD'lerden 2 adet aldığınızda aşağı yukarı bir adet 1 TB QVO SSD ile aynı fiyata geliyor. Performans farkı 4-5 kat civarında.

XPG markası tarafından üretilen 512 GB NVMe m2 SSD'lerden 2 adet aldığınızda aşağı yukarı bir adet 1 TB QVO SSD ile aynı fiyata geliyor. Performans farkı 4-5 kat civarında.
O kadar performansı kim ne yapacak. Bir oyuncu için normal SSD performansı yeter de artar zaten.

En azından daha hızlı dosya taşır neredeyse hiç fiyat farkı yok. Bence fena olmaz.
Hiç fark yok. Peki

Kardeşim sende SATA 3 SSD var diye övmeye çalışıyorsun belli en pahalı M.2 ve en ucuz SATA 3 SSD'yi atmışsın XPG diyorum Samsung atıyorsun ve vatan da zaten fiyatlar pahalı aynı fiyata 1 TB XPG M.2 NVMe SSD almak mı? 1 TB QVO SSD almak mı?
Şundan iki tane: XPG 512GB S40G RGB PCIe Gen3x4 M.2 Ssd Disk AS40G-512GT-C
1000 TL eder

Bu da tek başına 1000 TL: ePttAVM - Samsung 1TB 860 QVO 550MB-520MB-s MZ-76Q1T0BW SSD

Performans farkına bak Bir de hangisinin performansı daha iyi? Ben söyleyeyim XPG'nin! Lütfen daha fazla karşı çıkma çünkü bu sefer gerçekten haklıyım yüksek performanslı 1 TB NVMe M.2 almak mı yoksa gene yüksek performanslı fakat NVMe kadar değil normal SSD almak mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…