2 SSD vs 1 SSD ve 1 HDD

Bütçemi zorladigi icin sistemde degisiklik yapmam gerekti arkadaslar. Tabi asiri bir degisiklik degil ama fiyatı düşürmeye calistim.

Monitörüm : MSI 27" OPTIX MAG271CQR 144HZ 1MS HDMI DP RGB Siyah AH WQHD Curved Gaming Monitör | ITOPYA

• Anakart: MSI X570-A PRO
  • Islemci: AMD Ryzen 7 3700X
  • Ekran Kartı: MSI Radeon RX 5700 XT
  • Bellek: GSKILL 16GB(2X8GB) SniperX Gri Kamuflaj DDR4 3200MHz CL16 Dual Kit RAM
  • Depolama SSD: Samsung 860 QVO 1 TB SATA SSD
  • Depolama SSD: Samsung 970 EVO NVMe M.2 250 GB SSD
  • Kasa: Corsair Carbide Spec-Delta
  • Guc Kaynağı: Cooler MasterWatt 600W 80 Plus
Ustteki sistemde 1 TB daha az depolama alanım olucak. Ama sizlerinde belirttiği gibi daha hızlı olucak. Ama fiyat olarak biraz daha pahalı olucak.

• Anakart: MSI X570-A PRO
  • Ekran Kartı: MSI Radeon RX 5700 XT
  • Bellek: GSKILL 16GB(2X8GB) SniperX Gri Kamuflaj DDR4 3200MHz CL16 Dual Kit RAM
  • Depolama SSD: Seagate 3.5″ 2TB Barracuda 7200 RPM
  • Depolama SSD: Samsung 970 EVO NVMe M.2 250 GB SSD
Yada bu sistemi yapıp 1 TB daha fazla depolama alanım olucak. Ama daha yavaş bir sistem olucak usttekine gore ve daha az maaliyeti olucak.

Son bir soru olarakda güç kaynağı yeterli mi?
MSI power supply calculator'a göre yeterliymiş tabii doğru mudur bilmem. Sistemi ucuzlatmak için 1 TB XPG m2 SSD kullanabilirsiniz. Fena olmaz.

MSI power supply calculator'a göre yeterliymiş tabii doğru mudur bilmem. Sistemi ucuzlatmak için 1 TB XPG m2 SSD kullanabilirsiniz. Fena olmaz.
Yanlış anlamayın, sadece meraktan soruyorum. Siz ya da bir dostunuz XPG ürün mü kullanıyor? Çünkü konunun başından beri onu öneriyorsunuz. :)

Yanlış anlamayın, sadece meraktan soruyorum. Siz ya da bir dostunuz XPG ürün mü kullanıyor? Çünkü konunun başından beri onu öneriyorsunuz. :)
Sanırım 5-6 sayfayı NVMe Sata diye diye geçirdik :D. Belirtmiştim fakat gene söyleyeyim XPG veya Adata kullanmıyorum fakat f/p ürünü olduğu için arkadaşıma aldırdım ve bende memnun oldum oda memnun oldu.

Sanırım 5-6 sayfayı NVMe Sata diye diye geçirdik :D. Belirtmiştim fakat gene söyleyeyim XPG veya Adata kullanmıyorum fakat f/p ürünü olduğu için arkadaşıma aldırdım ve bende memnun oldum oda memnun oldu.
Anladım. Eğer arkadaşınız hiçbir sıkıntı yaşamıyorsa fiyatına göre uygun bir SSD.
Gerçekten de sayfaları doldurduk :D

860 QVO'dan daha pahalı gordum. Yanlis mi baktım acaba? 600 Watt güç kaynağı yeter diyorsunuz yani?
En ucuz QVO 860 1 TB 800 TL, Evo Plus m2 NVMe SSD ise 560 TL ikisinin toplamı 1350 TL ediyor.
En ucuzu değil ama en güvenilir XPG 1 TB SX8200 PRO 1119 TL. 256 GB için az performans almak değmez hem daha az para harcarsın belki o 200 TL ile thermaltake iris mouse almak isteyebilirsin :D.
Sence 1 TB daha az ama daha hızlı mi yapmalıyım?
Evet kesinlikle oyun için bunu yapmanız gerek HDD kullanmak artık hiç mantıklı değil ölü dosyalar bile SSD'lerde tutulmalı bence. Daha güvenli, daha hızlı.

Arkadaslar sistem topladım. AMD 3000 serisi islemciler, AMD ekran kartları ciktigi gibi sistemimi almayı düşünüyorum. Ama bazı kisiler HDD sistemine olmamış. Onun yerine SSD al dediler. Benimde acikcasi kafam karisti. Sistemimde depolama yapmak icin 1 HDD ve 1 SDD kullanmak yerine, 2 SSD mi kullanmam gerekiyor? Biraz ayrintili ve aciklayici olursanız sevinirim. Simdiden tavsiyeleriniz icin teşekkür ederim.( Keske Recep Baltas görse 😜😜 )

Sistemim:

• Anakart: ASUS TUF X570-Plus Gaming
  • Ekran Kartı: Radeon RX 5700 XT
  • Bellek: Corsair 16GB(2X8GB) DDR4 3200 MHz CL16 Vengeance RGB Pro Dual Kit RAM
  • Depolama: Seagate 3.5″ 2TB Barracuda 7200 RPM
  • SSD: Samsung 970 Evo 250GB M.2
Bu sisteme hdd yakışmaz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı