2 tane GTX970 Mi Yoksa 1 Tane GTX980 mi ?

Şimdi referans tasarım 1000 tl olarak satılacaktır ama özel soğutmalar 150-200 tl fark isteyecektir. Bunun nedeni basit. Devre kartından üzerindeki soğutma fanı ve pasif soğutma sağlayan alüminyum yapraklara kadar özel tasarlanıyor. Kaliteli bileşenler kullanılıyor. Yani fiyatlar şişirme değiller. Bu kart en fazla 1000 tl fiyatına satılır oda 1 yıl sonra. En hızlısını isteyen 980 alır yoksa 144p çözünürlükte bile kullanan kullanıcı 970 alır. Yani 4k düşünmüyorsan 970 yeterlidir ama 4k kullanırım dersen. 980 iş görür ama 2 tane 970 daha fazla performans verir. Birde şunu bil her olun slı teknolojisini desteklemez.
GTX 970 bu fiyattan çerez gibi satıyorsa kusura bakma ama referans soğutma diye bir şeyi vermezler sana.. Hele 1000 TL olarak gelmesini bekliyorsan... Referans olmayan soğutmalar da en fazla 5-10 dolar fark eder. Eğer sizi 150-200 TL fark olabileceğine inandırmışlarsa, referans tasarımı görmeniz hayal.

İlk olarak herkes seviyesini bilsin. Referans tasarım 329 dolar iken Gigabyte 496,07 dolar zotac ise 438,97 dolar fiyatına satılıyor. Msi 459,04 dolar evga ise 461.27 dolar iken asus 489.15 dolar. Buda ucuz olan 970 modeli. Malum dolar yükselince fiyatı biraz yükseldi. Referans tasarımla 10 dolar fark olunca 329+10=339 eder yani senin teorin yanlış.
Burada ise galax firmasının test sonuçları var. GALAX GeForce GTX 970 EXOC Black Edition review - Introduction

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilmiyorum fiyatları nereden alıyorsun... Fiyatlar aşağıdaki gibi ama eminim sürekli bir kampanya yapıp daha da düşürüyorlardır ;)
a.png

Sen Türk sitelerinden bak. Türkiye üzerine satışı bile olmayan site ile Türkiye'de satış yapan arasında fark var. Tekno fiyattan aldım. Belki bilirsin. Türkiye'de editörlerin fiyat araştırması yaparken baktıkları site.
85.PNG

Unutma Türkiye'de bindirmeli vergiler var. Yani abd ile Türkiye'deki fiyat tutmaz.

Son düzenleme:
Ben ne anlatmaya çalışıyorum sen ne ispatlamaya çalışıyorsun.. Demek istediğim referans harici soğutmanın ekstradan 200 TL vermeye değer olduğunu düşünüyorsan, bunun böyle olmadığını göstermeye çalıştım.
GTX 970 satışları durağanlaşmadan, veya düşmeden sana 1000 TL'den referans soğutmalı kartları vermezler... Dışarıda maliyeti için en fazla 10 dolar aldıkları soğutmaya senden 200 TL alıyorlar, enayi mi bunlar referansı sana şimdi ucuza satsın.

Ben referans getirecekler demedim ki. Ben referans 1000 tl yani nvidia firmasının açıkladığı fiyatta. Firmalarda özel soğutmayı 1200 tl fiyata satıyor. 1 yıl sonra yeni model çıkmasına yakın 1000 tl fiyatına satarlar diyorum. Yani referans soğutma tabi gelmez ama özel soğutmanın fiyatı yeni ürünler yaklaştıkça düşer dedim. Türkiye'de üretici aynı fiyata gönderiyor olsa bile fazladan vergiler olduğundan fazladan para çıkıyor cebimizden. Galax firması referans kart fiyatına satıyor. İsteyen onu alsın. Ben olsam bilindik firmalara yönelmeyi tercih ederdim ama galax firmasının ürünü de güzel ve stokta var isteyen alır. Aradaki farkı ödemez ve soğutmadan taviz vermeden sadece 2 desibel fazla ses ile işi bitirir.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı